G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

İsrail’de Bin 300 Akademisyen Savaşın Faydalarını Sorguladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail genelinde bin 300 akademisyen, savaşa devam etmenin faydasının belirsiz olduğunu ifade eden bir bildiri yayınladı. Haaretz’in haberine göre, akademisyenler savaşın Gazze’deki sivillere zarar verdiğini, açlığa ve altyapıda yıkıma yol açtığını belirtti. Bu saldırıların İsrail’de can kayıplarına, ekonomik zararlara ve hukuk ihlallerine neden olduğu vurgulandı. Bildiride, “Savaş yürütme hakkı vermez” ifadelerine de yer verildi.

Gazze’ye yapılan saldırılar 7 Ekim’den beri devam ediyor ve 7 aydan fazla sürmesinin ardından sanatçılar, akademisyenler ve diğer meslek gruplarından savaşın sonlandırılması için çağrılar yapılıyor. Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 6 Mayıs’ta Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını duyurmuştu. Ancak İsrail Savaş Kabinesi, Refah’ta saldırılara devam etme kararı almıştı.

İsrail ordusu, 7 Mayıs’ta Refah’ın doğusuna kara saldırısı başlatmıştı ve Mısır’a açılan sınır kapısını kontrol altına almıştı. Bu sınır kapısı, Gazze’ye insani yardımların girişini sağlayan ana geçiş noktasıydı. İsrail ordusu ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgelere de saldırılar düzenlemişti.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz ve Başbakan Binyamin Netanyahu, 8 Haziran’a kadar Gazze’nin idaresiyle ilgili bir strateji açıklamazlarsa koalisyondan çekilme tehdidinde bulunmuştu. Gazze’deki İsrailli esirlerin yakınları ve İsrailli kamuoyu, Başbakan Netanyahu’yu ateşkes anlaşmasına engel olmakla suçluyor.

7 Ekim’den bu yana yapılan saldırılarda bin 300’den fazla çocuk, 10 binden fazla kadın olmak üzere 35 binden fazla Filistinli öldü. 79 binden fazla Filistinli de yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapı da hedef alınıyor. Bu durum, İsrail’deki birçok kişi tarafından eleştiriliyor ve ateşkes taleplerine neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’de Bin 300 Akademisyen Savaşın Faydalarını Sorguladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!