G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

ÖSYM Başkanı’na FETÖ Davasında Beraat Kararı Verildi, Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada, tutuksuz sanık Demir ve avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, dava dosyasındaki evrakları inceledikten sonra sanığa savunma yapması için söz verdi. Demir, 2010 yılında ÖSYM başkanı olarak atandığını ve sınav güvenliği konusunda çalışmalar yaptığını söyledi. Çalıştığı dönemde hiçbir sınav evrağını iptal etmediğini ve iddiaları reddetti. Avukatının ardından mahkeme, Demir’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan beraatine karar verdi. Ancak “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Demir’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından 18 yıl 6 ay hapis cezası istendiği belirtildi. İddianamede, ÖSYM tarafından 2010-2015 yıllarında yapılan sınavlarda soruların sızdırılması olayına detaylı bir şekilde yer verildi. Soruların “Sır cihazı” adı verilen kriptolu belleğe yüklendiği sırada ÖSYM’nin bilgisayarlarına kurulan programlarla arka planda kaydedildiği ve örgüt mensuplarına ulaştırıldığı ifade edildi. Bu durumda Demir’in ÖSYM Başkanı olduğu dönemde FETÖ ile bağlantılı kişilerin işe alındığı ya da görevlendirildiği belirtildi.

Sonuç olarak Demir “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Bu karar, mahkemedeki davada Demir’in öne sürdüğü suçsuz olduğu iddialarını reddederek verilmiştir. Bu karar üzerine Demir’in avukatı temyiz yoluna gitme kararı aldı. Bu durumda dosya, Yargıtay’ın incelemesi için gönderilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ÖSYM Başkanı’na FETÖ Davasında Beraat Kararı Verildi, Detaylar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!