G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,51
CNY4,84
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.030,54
Petrol75,34
GR. ALTIN2.871,84
BTC2.120.139,36

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki yetkilileri taşıyan helikopter, Doğu Azerbaycan eyaletinde yaşanan yoğun sis ve zor hava koşulları sebebiyle Verzigan kasabası yakınlarında sert bir şekilde iniş yapmak zorunda kaldı. Kazada Reisi ve diğer yetkililerin sağlık durumu hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmadı ancak kurtarma ekipleri olay yerine ulaşmak için çalışmalarına devam ediyorlar.

Kaza sonrasında Doğu Azerbaycan, Erdebil ve Zencan’dan yardım ekipleri sevk edildi. Helikopterde Tebriz Cuma Namazı İmamı Ayetullah El Haşim, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rehmeti de bulunmaktaydı. Kötü hava koşulları nedeniyle helikopterin tam konumu henüz tespit edilemediğinden kurtarma çalışmaları devam etmekte.

Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen helikopter kazaıda, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve diğer üst düzey yetkililerin hayatını kaybettiği iddiaları dolaşmaya başladı. Bu iddialar henüz resmi kanallar tarafından doğrulanmış değil ancak uluslararası toplumda endişe yaratmış durumda. Kurtarma ekipleri çalışmalarına devam ederken, İran yetkililerinden resmi bir açıklama bekleniyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazası hakkında resmi X hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, “İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi dostane bir şekilde uğurladıktan sonra, üst düzey heyeti taşıyan bir helikopterin İran’a düştüğü haberi bizi derinden üzdü. Yüce Allah’a dualarımız Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetle birliktedir. Komşu, dost ve kardeş bir ülke olarak Azerbaycan Cumhuriyeti, ihtiyaç duyulan her türlü yardımı sunmaya hazırdır.” şeklinde ifadelere yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi Taşıyan Helikopter Kaza Yaptı: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!