G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Televizyoncu Erkan Yolaç, 89 yaşında hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Televizyon dünyasının saygın isimlerinden Erkan Yolaç, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti. Solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvuran Yolaç, multidisipliner yaklaşımla tedavi edildi ancak maalesef 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00’de çoklu organ yetmezliği sebebiyle vefat etti. Yolaç’a rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erkan Yolaç’ın vefatı üzerine taziye mesajı yayınladı. Erdoğan, TRT ekranlarında uzun yıllar görev yapmış olan Yolaç’ın kaybından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, merhuma Allah’tan rahmet diledi ve ailesine başsağlığı mesajını iletti.

Erkan Yolaç’ın eşi Asuman Yolaç, ünlü sunucunun cenaze programını duyurdu. Yolaç için 19 Mayıs’ta Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenecek ve ardından Zekariyaköy Mezarlığı’na defnedilecektir. Asuman Yolaç, eşinin milyonlarca insanın hayatına renk kattığını belirterek, onun eşsiz enerjisiyle anıldığını ifade etti.

Erkan Yolaç, 24 Şubat 1935 tarihinde Babaeski’de dünyaya gelmiştir. Edirneli olan Yolaç, ailesiyle birlikte 1941 yılında İstanbul’a taşınmıştır. Eğitimine Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde başlayan Yolaç, daha sonra Kenan Evren Anadolu Lisesi’nde eğitim görmüştür. Kastamonu’ya taşındıklarında lisedeyken edebiyat öğretmeni Rauf Mutluay’ın desteğiyle belediye mikrofonlarından sunum yapmaya başlamıştır. Ankara Radyosu’nda çalışmaya başladığı 1960 yılında televizyon dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. 1976 yılında Asuman Tuğberk ile evlenen Erkan Yolaç, iki çocuk babasıdır.

Erkan Yolaç’ın ölümü televizyon dünyasında büyük bir üzüntü yaratmıştır. Uzun yıllar boyunca sunduğu programlar ve katkılarıyla izleyicilerin gönlünde taht kuran Yolaç, unutulmayacak bir isim olarak hatırlanacaktır. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Televizyoncu Erkan Yolaç, 89 yaşında hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!