G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,60
CNY4,85
GBP44,90
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,54
GR. ALTIN2.883,61
BTC2.142.040,08

Avukat, Mahkemeyi Reddetti: Duruşma Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Mayıs’ta görülen duruşmada, “uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan tutuklu bulunan sanık S.B’nin avukatı Alperen D, müvekkilinin adil yargılanmadığını iddia etti. Alperen D, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir hukuk devleti olduğunu belirterek, Anayasa’nın mahkemelerin bağımsızlığını güvence altına aldığını söyledi. Dini sembollerle görev yapan mahkeme başkanı ve üyesini reddettiğini ifade etti.

Avukat Alperen D’nin reddihakim talebi üzerine mahkeme ara kararını açıkladı ve avukatın başkan ve üye hakimi ret talebinin sonuçlanıncaya kadar dosyada işlem yapılmamasına karar vererek duruşmayı 2 Temmuz tarihine erteledi. Mahkeme heyetinin avukatın beyanıyla ilgili olarak Ankara 1 No’lu Baro’ya şikayet dilekçesi verdiği öğrenildi.

Duruşmada, sanık S.B’nin avukatı Alperen D’nin yaptığı reddihakim talebinin ardından mahkeme heyeti, dosyadaki işlemlere ara verilmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme, avukatın başkan ve üye hakimi reddetme talebinin sonuçlanana kadar dosyada herhangi bir işlem yapılmamasını kararlaştırdı. Bu kararın ardından mahkeme heyeti, avukat Alperen D’nin beyanıyla ilgili olarak Ankara 1 No’lu Baro’ya şikayet dilekçesi sunmaya karar verdi.

Alperen D, müvekkili S.B’nin adil bir şekilde yargılanmadığını savunarak mahkeme heyetini reddetme talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukatın talebini değerlendirmek üzere ara karar aldı ve duruşmayı 2 Temmuz tarihine erteledi. Duruşma sırasında avukat Alperen D’nin mahkeme başkanını ve üyelerini reddetme talebiyle ilgili Ankara 1 No’lu Baro’ya şikayette bulunduğu öğrenildi.

Alperen D’nin mahkeme heyetini reddetme talebi üzerine mahkeme, dosyadaki işlemlere ara verilmesine ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. Mahkeme, avukatın başkan ve üye hakimi ret talebinin sonuçlanıncaya kadar dosyada herhangi bir işlem yapmama kararını açıkladı. Ayrıca mahkeme heyetinin, avukat Alperen D’nin beyanlarıyla ilgili Ankara 1 No’lu Baro’ya şikayette bulunduğu bilgisi de mahkemede gündeme geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Avukat, Mahkemeyi Reddetti: Duruşma Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!