G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST8.995,30
Petrol77,81
GR. ALTIN2.879,53
BTC2.137.068,91

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Cinayetini Affetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi’nin Malatya’daki müşahitleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’ı öldürenlerin cezası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedildi. Bu kararın ardından partiden tepkiler yükseldi. Parti, Erdoğan’ın 2018’de MHP’nin hazırladığı af tasarısıyla ilgili görüşlerini hatırlattı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Geride kalan yetim çocuklar, gözü yaşlı anneler ve eşler affedildi mi? Siyasi görüşe göre adalet mi?” denildi.

Olay, 2019 yerel seçimlerinde Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana geldi. AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük’ün akrabaları, sandığa getirdikleri yaşlı bir vatandaşa oy kullanma işlemi sırasında tartışma çıkardı. Saadet Partili sandık görevlileri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş ile Sülük’ün akrabaları arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.

Hacı Sülük ve yeğenleri Kadir, Ömer ve Hacı Sülük, silah çekerek sandık görevlilerini öldürdü. Ayrıca Ali Aktaş isimli vatandaş da yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından Hacı Sülük ve diğer şüpheliler yargılandı. Hacı Sülük, Ö.S. ve A.S. cinayet suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak, bu ceza Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedildi. Saadet Partisi bu karara tepki göstererek adaletin siyasi görüşlere göre mi şekillendiğini sorguladı. Olay sonrası yaşanan sürecin adil ve doğru bir şekilde değerlendirilmediği düşüncesini dile getirdi.

Tepkiler devam ederken, toplumda adalet duygusunun zedelendiği ve benzer olayların önüne geçilemediği sorgulanmaya başlandı. Özellikle siyasi suçların affedilmesinin toplumda adalet duygusunu sarsıcı bir etki yarattığı düşünülmekte. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması ve adaletin sağlanması için daha adil ve kararlı tedbirler alınması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seçim Cinayetini Affetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!