G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda Litvanya ve Yunan Bakanlarla Görüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Brüksel’de bulundu. Brüksel’deki bu toplantı sırasında Güler, diğer ülke savunma bakanlarıyla ikili temaslarda bulundu.

Bu kapsamda, Bakan Güler, Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas ile NATO Daimî Temsilciliği’nde bir araya geldi. Bu buluşma sırasında Türkiye’nin NATO Daimî Temsilciliği’nde heyetler arası görüşme gerçekleşti ve savunma ve güvenlik konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca, Milli Savunma Bakanı Güler, NATO Karargahı’nda Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Dendias ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Yunanistan Savunma Bakanı ile gerçekleşen bu buluşmanın ardından, Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi Niyet Mektubuna Türkiye ve Yunanistan’ın Katılımına Dair Düzenleme Belgesi imzalandı. İmza töreninin ardından Güler, NATO Karargahı’ndaki NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci oturumuna katıldı.

Bu görüşmelerin, Türkiye’nin NATO ve uluslararası arenadaki savunma ve güvenlik konularındaki rolünü güçlendirmek adına önemli bir adım olduğu belirtilmiştir. Bu buluşmaların, Türkiye’nin savunma politikaları ve iş birlikleri açısından olumlu sonuçlar doğurması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda Litvanya ve Yunan Bakanlarla Görüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!