G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,85
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,48
GR. ALTIN2.888,63
BTC2.137.693,76

Kars Kafkas Üniversitesi’nde İŞKUR Aracılığıyla Alınan Çoban Adayları Mülakatta Eleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars Kafkas Üniversitesi, Veteriner Fakültesi için İŞKUR aracılığıyla başvuru sürecini başlatmıştır. İŞKUR tarafından belirlenen 4 çoban adayı, noter kurasıyla mülakata çağrılmıştır. Bu adaylar, 6 Temmuz 2023 Perşembe günü çoban pozisyonu için sözlü sınava tabi tutulmuş ancak YÖK ve üniversite tarafından başarısız bulunmuşlardır. Kars’ta yaşanan çoban krizi, Cumhuriyet Halk Partisi Kars Milletvekili İnan Akgün Alp tarafından TBMM’ye taşınmıştır.

Çoban kriziyle ilgili sorunun ne zaman çözüleceği belirsizliğini korurken, KAÜ Veteriner Fakültesi’ne İŞKUR aracılığıyla alınacak çobanların çalışma süresi de belirsizdir. Kafkas Üniversitesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, çobanlar için yapılacak yeni mülakatta tekrar aynı soruların sorulup sorulmayacağı belirsizdir. Özellikle, Kars’ın ilk belediye başkanının kim olduğu gibi belirleyici soruların mülakatta tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak konusudur.

Kafkas Üniversitesi yönetimi, çoban kriziyle ilgili sessizliğini koruyarak konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmamıştır. Çoban alımıyla ilgili sürecin nasıl ilerleyeceği, yeni adayların nasıl belirleneceği ve mülakat sürecinin nasıl şekilleneceği konularında net bir bilgi bulunmamaktadır. Kars Kafkas Üniversitesi yönetimi, çoban krizinin ne zaman son bulacağı konusunda net bir tarih vermemiştir.

İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından bildirilen bu gelişmeler, Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yaşanan çoban krizini ve çözüm sürecini detaylı bir şekilde ele almaktadır. Çoban alımı için yapılan mülakat sürecinde yaşanan sorunlar ve çözüm arayışları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme taşınmıştır. Çoban alımı sürecinde yaşanan belirsizlikler ve mülakat sorularının tekrarlanıp tekrarlanmayacağı konuları, Kars ve çevresindeki hayvan yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren kişilerin yakından takip ettiği konular arasındadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars Kafkas Üniversitesi’nde İŞKUR Aracılığıyla Alınan Çoban Adayları Mülakatta Eleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!