G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Marmara Denizi’nde Batan Kargo Gemisi İçin Devam Eden Arama Kurtarma Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Marmara Denizi’nde, 6 mürettebatın bulunduğu 69 metrelik Batuhan A isimli kargo gemisi, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak battı. Olayın duyulmasının ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak 275 kişilik bir ekip ile arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Ağır hava ve deniz koşulları nedeniyle, geminin batmaya başladığı saat 06.30’da Karacabey ilçesi açıklarında tespit edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, olayın ardından TCSG-313 ve TCSG 85 gemileri ile TCSG-25 ve KB-4502 botları ile olay yerine sevk edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı sonar cihazı olan TCG ÇUBUKLU da geminin tam yerini tespit etmek için olay yerine ulaştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG AYVALIK ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG GÜVEN gemisi de olay yerine sevk edildi.

Yapılan sonar taramalarında, Batuhan A isimli kargo gemisi 51 metrede deniz tabanındaki görüntüsüne ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, gemide bulunan 6 kişilik mürettebatın durumu hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Ancak, olay yerindeki personel sayısı ve görev alan gemilerin ve cihazların çeşitliliğiyle, mürettebatın kurtarılması için büyük bir çaba harcandığı anlaşılıyor. Arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor ve olayın ardından herhangi bir kayıp veya yaralanma haberine rastlanmadı. Bu olay büyük bir dikkatle takip edilmeye devam ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmara Denizi’nde Batan Kargo Gemisi İçin Devam Eden Arama Kurtarma Çalışmaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!