G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

Gaziantep Belediyesi Tasarruf İçin Kiralık Araçları Geri İade Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelinde tasarruf tedbirleri açıklanmadan önce açık ihale usulüyle araç kiralanmasıyla ilgili sosyal medyada çıkan haberler üzerine basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, belediyenin ve bağlı iştiraklerinin her yıl rutin olarak kiralama ihaleleri düzenlediği ve sadece ihtiyaç duydukları araçları kullandıkları belirtildi. Nisan ayında yapılan açık ihalelerde ise henüz yükleniciye ödeme yapılmadığı ve tasarruf tedbirleri kapsamında bir ay önce 64 aracın iade edildiği ifade edildi.

Belediye, yazılı açıklamasında araç ihtiyacını maliyet açısından kiralama yöntemiyle karşıladıklarını ve haberlerde bahsi geçen ihalelerin de bu çerçevede gerçekleştiğini vurguladı. Yapılan açık ihalelerin Nisan ayında gerçekleştirildiği ancak henüz ödeme yapılmadığı bilgisi paylaşılırken, tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl içinde 64 aracın iade edildiği bilgisi tekrarlandı. Ayrıca, 2020 yılında yapılan tasarruf çalışmaları sonucunda kiralık araç sayısının yüzde 22 oranında azaltıldığı ve bu tasarrufun 2024 yılına kadar korunduğu belirtildi. Hizmet edilen nüfusun artmasına rağmen hizmetlerde bir artış olduğu ve tasarruf oranının korunduğu vurgulandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, açıklamasında kiralama ihalelerinin her yıl rutin olarak yapıldığını ve sadece ihtiyaç duyulan araçların kiralandığını ifade etti. Bahsi geçen ihalelerin açık ihale usulüyle gerçekleştiğini ve henüz ödeme yapılmadığını belirten belediye, tasarruf tedbirleri kapsamında 64 aracın iade edildiğini tekrarladı. Ayrıca, 2020 yılında yapılan tasarruf çalışmalarıyla kiralık araç sayısının azaltıldığı ve bu tasarrufun korunduğu bilgisi paylaşıldı. Hizmet edilen nüfusun artmasına rağmen hizmetlerde bir artış olduğu vurgulanırken, tasarruf oranının 2024 yılına kadar korunacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep Belediyesi Tasarruf İçin Kiralık Araçları Geri İade Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!