G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,29
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.675,68
Petrol71,45
GR. ALTIN2.897,99
BTC2.176.055,62

ABD Başkanı Biden, Rusya’dan Uranyum İthalatını Yasakladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’dan zenginleştirilmiş uranyum ithalatını yasakladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin enerji konusunda Rusya’ya bağımlılığını azaltacağı belirtildi. Sullivan, imzalanan yasa tasarısının ABD’nin nükleer sektörde liderliğini güçlendireceğini vurguladı. ABD’nin sivil nükleer enerji konusunda Rusya’ya bağımlılığını azaltarak enerji ve ekonomik güvenliğini güçlendireceği tarihi bir dizi eylemi yasalaştırdığını da ifade etti.

ABD’de zenginleştirme kapasitesinin artırılacağını belirten Sullivan, Biden’ın isteği üzerine ABD Kongresi’nin tahsis ettiği federal fonla birlikte zenginleştirme kapasitesinin artacağını ve nükleer sektörde uzun vadeli büyümeyi destekleyeceğini dile getirdi. Sürecin hızlandırılmasıyla ABD’nin nükleer sektöründe uzun vadeli büyüme hedefine ulaşacağına dikkat çekti.

Yasanın yürürlüğe girmesinden 90 gün sonra, Rusya’dan zenginleştirilmiş uranyum ithalatının yasaklanacağı belirtildi. Bu adım ile ABD’nin enerji sektörünün gelecek nesiller için güvence altına alınacağı ve ülkenin enerji güvenliğinin artırılacağı vurgulandı. Biden’ın kararıyla ABD’nin enerji politikalarında bağımsızlığını ve liderliğini koruyarak Rusya’ya olan bağımlılığını azaltmayı hedeflediği ifade edildi.

Yaşanan bu gelişme, ABD ile Rusya arasındaki enerji ilişkilerinde de önemli bir değişikliğe neden olacak. Rusya’dan uranyum ithalatının yasaklanması, ABD’nin nükleer sektörde daha da güçlenmesini sağlayacak ve ülkenin enerji politikalarını şekillendirecektir. Bu yasak, ABD’nin ulusal güvenliğini korumak ve enerji alanında liderliğini sürdürmek adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Biden, Rusya’dan Uranyum İthalatını Yasakladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!