G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

Jeolog ve Rönesans uzmanı Mona Lisa’daki gizemi açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jeolog ve Rönesans sanatı tarihçisi Ann Pizzorusso, dünyaca ünlü sanat eseri Mona Lisa’nın gizemini çözmüş olabilir. Leonardo da Vinci’nin en ikonik eserlerinden biri olan Mona Lisa’nın arka planında yer alan manzara yıllardır tartışmalara neden olmuştu. Bazı sanat tarihçileri manzaranın hayali olduğunu savunurken, bazıları da gerçek bir yerle bağlantılı olduğunu iddia etmişti.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre Ann Pizzorusso, Leoardo’nun Mona Lisa’daki manzarada Lombardiya bölgesindeki Como Gölü kıyısında bulunan Lecco şehrini betimlediğini iddia etti. Pizzorusso, Mona Lisa’daki köprü, dağ sırası ve gölü, Lecco’nun Azzone Visconti köprüsü, Alpler ve 500 yıl önce Leonardo’nun ziyaret ettiği Garlate Gölü ile ilişkilendirdi.

Pizzorusso, bu benzerliklerin dikkate değer olduğunu belirterek, “Bu konuda çok heyecanlıyım. Bunun gerçekten bir başarı olduğunu hissediyorum” dedi. Daha önce yapılan çeşitli teoriler arasında Mona Lisa’daki köprünün Bobbio’ya ait olduğu ve Leonardo’nun Arezzo’da bir köprü çizdiğine yönelik iddialar bulunmaktaydı.

Ancak Pizzorusso, sadece köprünün değil, manzaranın genel yapısının da incelenmesi gerektiğini savundu. Jeoloji ve sanat tarihinin bir araya getirilmesi gerektiğine inanarak, Lecco’daki kayaların dokusunun ve renginin Mona Lisa’da doğru şekilde yansıtıldığını belirtti.

Lecco’da bulunan kireçtaşı kayaların hemen yanında bir gölün olmasıyla diğer teorilerin çürütüldüğünü dile getiren Pizzorusso, “Lecco’da elimizde gerçekten mükemmel bir kanıt var” dedi. Pizzorusso, ayrıca Mona Lisa’nın iki farklı versiyonu üzerinde yaptığı incelemelerde, botanik ögelerin doğru incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Pizzorusso’nun analizi, Leonardo’nun eserlerinde doğanın doğru şekilde yansıtılmasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Sanat tarihçileri ve jeologlar arasında yapılan bu yeni bağlamda, Mona Lisa’nın gizemi yeniden aydınlanmış gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jeolog ve Rönesans uzmanı Mona Lisa’daki gizemi açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!