G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.147.629,35

İngiltere’de işitme engelli bebek gen tedavisi ile duymaya başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de, tıp alanında çığır açıcı bir gelişme yaşandı. Doğuştan işitme engelli olan 18 aylık Opal Sandy, işitsel nöropati rahatsızlığından muzdarip olarak dünyaya gelmiştir. Cambridge şehrindeki Addenbrooke’s Hastanesi’nde gerçekleştirilen gen tedavisi operasyonu sayesinde Opal, duymaya başladı. Opal’ın sağ kulağına enjekte edilen çalışan gen kopyasının ardından, Opal 24 hafta sonra alçak sesleri duymaya başladı. Araştırma direktörü ve kulak cerrahı Profesör Manohar Bance, yapılan tedavi sonucunda Opal’ın işitme yetisinin iyileştiğini belirtti.

Opal’ın annesi Jo Sandy, alkış sesini ilk kez duyan Opal karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini ifade etti. Opal’ın bilinen işitme seviyesine ulaşabilmesi, ailenin ve tıp ekibinin büyük mutluluğuyla karşılandı. Opal’ın babası James Sandy ise, tedavi sürecinde Opal’ın tüm konuşma seslerini duyabilmesini umduklarını söyledi. Gen tedavisi sayesinde Opal gibi diğer işitme engelli çocukların da tedavi görebileceği düşünülmektedir.

İşitsel nöropati, iç kulağın sesi doğru bir şekilde algıladığı ancak beyne doğru iletemediği bir işitme bozukluğu türüdür. OTOF genindeki bir varyasyondan kaynaklanan bu rahatsızlığın tedavisi için gen tedavisi yöntemi kullanılmaktadır. İspanya ve ABD’li işitme engelli çocuklara da benzer bir tedavi uygulanacak ve sonuçlar 5 yıl boyunca takip edilecektir.

Bu tedavi yöntemiyle ilgili yapılan deneme çalışmaları sonucunda elde edilen olumlu sonuçlar, işitme engelli kişilere umut olmaktadır. Profesör Manohar Bance, Opal’ın bu tedaviyi gören ilk hasta olduğunu ve gelecekte daha fazla insanın bu yöntemden faydalanabileceğini belirtmiştir. Bu gelişme, tıp dünyasında yeni bir kapı açarak işitme engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmayı hedeflemektedir.

Gen tedavisi sayesinde Opal’ın işitme yeteneğini kazanması, hayata tutunmaya çalışan diğer işitme engelli çocuklar için umut kaynağı olacaktır. Bu doğrultuda, yapılan çalışmaların sonuçları merakla beklenmekte ve işitme engelli bireylere yönelik yeni tedavi yöntemleri geliştirilmesi için umut vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de işitme engelli bebek gen tedavisi ile duymaya başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!