G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

İstanbul Polisinden Dikkat Çeken Uluslararası Başarı: ‘Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi’ Filmi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maltepe’de görevli polis memuru Mustafa Ersöz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden 2013 yılında mezun oldu. Ersöz, 2017 yılında polislik mesleğini seçerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü Maltepe Devriye Ekipler Amirliği’nde çalışmaya başladı. Ersöz, sinema tutkusundan hiç vazgeçmedi ve kariyerinin ilk uzun metrajlı filmini, 2022 yılında memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde çekti. Filmin adı “Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi” idi ve ortaokul öğrencisi dört çocuğun ilçedeki bozkırı ağaçlandırma hikayesini konu alıyordu.

Ersöz’ün çektiği film, 2022-2023 yıllarında çeşitli yarışmalardan ödülle döndü. Siyah Kuğu Uluslararası Film Festivali’nde birinci olurken Eflak Uluslararası Film Festivali’nde yarı finalist, Öğrenci Dünyası Etki Film Festivali’nde ise finalist oldu. Ayrıca İlk Kez Film Yapımcıları Oturumu’nda film seçkisine girme başarısı elde etti. Ersöz, yıllardır hayalini kurduğu uzun metrajlı sinema filmini çekebildiği için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Ersöz, ayrıca “Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi” filminde akrabaları, ailesi ve mahalledeki gençlerin rol aldığını ve filmin hiç kimseden maddi destek almadan kendi imkanlarıyla çekildiğini belirtti.

Ersöz, kazandığı uluslararası başarıların ardından çevresinden olumlu tepkiler aldığını ve kendine olan özgüveninin arttığını dile getirdi. Filmin başarısının ardından bir sonraki filmlerini çekmek için kendinde güç bulduğunu ve 3 senaryosunun daha bulunduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Polisinden Dikkat Çeken Uluslararası Başarı: ‘Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi’ Filmi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!