G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

Kamuya Ait Bankalar ATM’lerini Birleştiriyor: Komisyonsuz İşlem İmkanı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de faaliyet gösteren kamu bankaları arasında bulunan Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT, “TAM” platformu altında bir araya geldi. Bu birleşme sayesinde, bu bankaların müşterileri farklı kamu bankalarının ATM’lerini kullanabilecek ve herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilecek.

“TAM” platformunun sunduğu avantajlardan biri de müşterilere daha hızlı ve kolay hizmet imkanı sağlamasıdır. Platform üzerinden para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama gibi temel bankacılık işlemleri gerçekleştirilebileceği gibi diğer bankacılık işlemleri de yapılabilecektir.

Şu anda 81 ilde toplamda 5 bin 600 adet ATM hizmet veren platform, yakın bir gelecekte üye bankaların tüm ATM’lerini sisteme dahil ederek 19 bin adede ulaşmayı hedefliyor. Bu işbirliği ile ATM’ler aracılığıyla müşteri alışkanlıklarının değişmesi, geleneksel şube bankacılığının öneminin azalması ve hizmet kalitesinin artması öngörülmektedir.

TAM projesi kapsamında üye bankaların müşterileri masrafsız ve komisyonsuz hizmet alacak. Tüm ATM bileşenleri merkezi bir noktadan yönetilirken, ATM’lerde ortak bir yazılım kullanılacak ve müşterilere geniş bir hizmet yelpazesi sunulacaktır. Optimizasyon sayesinde ATM’lerin ihtiyaç olan lokasyonlara yönlendirilmesi ile finansal erişim artırılacak.

Projeye dahil bankaların nakit ve çevresel sistemlerinin yönetim süreçleri birleştirilerek operasyonel süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesi ve tasarruf sağlanması hedeflenmektedir. Bu sayede müşterilere daha fazla noktada masrafsız işlem imkanı sunulacak ve ekonomiye 500 milyon dolarlık katkı sağlanması beklenmektedir.

TAM projesi, sahip olduğu inovatif teknoloji ve altyapı sayesinde özel bankaların da sisteme entegre olmasına olanak tanıyacaktır. Bu proje ile ATM donanım ithalatının dengelenmesi, dış ticaret dengesine olumlu katkı sağlanması ve makro düzeyde kamu faydasının artması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kamuya Ait Bankalar ATM’lerini Birleştiriyor: Komisyonsuz İşlem İmkanı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!