G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

Aktaş: Bozbey’in Atamaları ve Algı Oyunlarına Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alinur Aktaş, Bozbey’in yaptığı atamalarla gündeme oturduğunu ve algı, yalan ve iftiralarla gündemi değiştirmeye çalıştığını belirtti. Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin 47,9 milyar lira olduğunu ve yatırımlardan doğan borcunun 20 milyar lira olduğunu açıkladı. Aktaş, Türkiye’nin en yalın ve verimli Büyükşehir Belediyesini kasada 200 milyon nakitle devrettiklerini ifade etti. Eski Başkan Alinur Aktaş, asılsız iddialara cevap vermek için Ak Parti Bursa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi ve demokratik haklarını kullanan Bursalılara teşekkür etti.

Aktaş, 13,5 yıl ilçe belediye, 6,5 yıl büyükşehir başkanı olarak hizmet ettiğini ve yapılacak hizmetlerden en çok memnun olacak kişinin kendisi olacağını belirtti. Bozbey’in yakın akrabalarına yaptığı atamalar ve açıklamaları hakkında şaşkınlığını ve hayretini dile getiren Aktaş, Bozbey’in algı yönetimine geçmeye çalıştığını ifade etti. Ayrıca Aktaş, Bozbey’in yalan ve iftiralara dayalı taktiklerle çalıştığını ve bu anlayışa müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Aktaş, belediye seçimlerinden önce bazı çalışanların tazminatlarla işten çıkarılmalarına değindi. İşçilerin emekçilerin yanında olduğunu dile getiren Aktaş, çalışma ekibinin etiğini bozduğunu düşündüğü için tazminatlarla işten çıkardıklarını belirtti. Aktaş, Bozbey’in suya yaptığı yüzde 25’lik indirimi hatırlatarak, neden hala bütçeye hakim olamadığını sorguladı. Aktaş, Bozbey’in verdiği rakamların hatalı ve kasıtlı olduğunu ifade etti.

Aktaş, belediye personeli hakkında söylenen sözleri yalan ve iftira olarak nitelendirdi. 2017 kasım ayında 13 bin 135 personelle başladıkları belediyenin, 2024 mart ayına geldiklerinde 12 bin 980 personelle devam ettiğini açıkladı. Aktaş, borçlara ve bütçeye dair doğru bilgiler vererek Bozbey’in yanıltıcı bilgiler verdiğini belirtti. Aktaş, Türkiye’de bu kadar büyük bir belediye bütçesine rastlanamayacağını vurgulayarak, Bozbey’in algı oyunlarıyla gerçekleri saptırmaya çalıştığını söyledi.

Son olarak Aktaş, Bozbey’in açıklamalarının gerçek dışı olduğunu ve rakamların doğru olmadığını belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının 20 milyar lira olduğunu ve 2024 tahmini bütçesinin 47 milyar 900 milyon lira olduğunu açıkladı. Aktaş, Bozbey’in iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve algı operasyonu yaptığını söyleyerek, gerçekleri kamuoyuyla paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aktaş: Bozbey’in Atamaları ve Algı Oyunlarına Tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!