G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Savunma Bakanı Pistorius, Türkiye’yi Füze Savunma Projesine Dahil Edeceğini Açıkladı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, füze savunma projesine Ankara’nin da katılacağını duyurdu. Brüksel’deki toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada mevcut durumda 19 ülkenin projede bulunduğunu belirtti. Proje, Avrupa’nın hava ve füze savunma sistemlerini ortaklaşa tedarik etmeyi hedefliyor.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye’nin füze savunma projesine dahil olacağını duyurdu. Pistorius, Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi olarak bilinen projeye Yunanistan’ın da katılacağını belirtti. Böylece, toplam üye sayısı 21’e yükselecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından yapılan bir konuşma ile duyurulan bir proje olan Avrupa Gökyüzü Kalkanı Girişimi, maliyet verimliliğini ve esnekliği artırmayı hedefliyor.

Proje kapsamında 19 ülkenin hava ve füze savunma sistemlerini ortaklaşa tedarik etmeyi hedefliyor. Füze savunma girişimine katılmayan ülke ise Fransa. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Slovenya ile IRIS-T SLM hava savunma sistemi için satın alma sözleşmesi imzalayacaklarını da sözlerine ekledi. Proje, kısa, orta ve uzun menzilli füze tehditlerine karşı Avrupa’yı koordineli biçimde korumayı amaçlıyor. Almanya Savunma Bakanlığı, proje kapsamında kısa, orta ve uzun menzilli füzeleri korumayı hedeflediklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savunma Bakanı Pistorius, Türkiye’yi Füze Savunma Projesine Dahil Edeceğini Açıkladı: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!