G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO37,88
CNY4,85
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,47
GR. ALTIN2.884,71
BTC2.165.675,88

İsrail’in Refah’ta başlattığı kara saldırısı endişe yaratıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze’de devam eden soykırım ve yıkımın ardından Refah’a kara saldırı başlattı. Bu saldırılar sırasında, en az 14 bin 944 çocuk ve 9 bin 849 kadın olmak üzere toplamda 34 bin 735 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırıların etkisiyle yerlerinden edilen bir milyonu aşkın Filistinli, Mısır sınırındaki Refah kentine sığındı. Hamas önderliğindeki Filistinli gruplar, ateşkes ve rehine takası için Kahire’de bir araya gelirken, İsrail ise Refah’a saldırılarını sürdürdü.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Hamas ile esir takası olup olmamasına bakılmaksızın Refah’a kara saldırı yapacaklarını belirtmesinin ardından İsrail ordusu, Refah’ın doğusundaki mahallelerin boşaltılmasını istedi. Bunun üzerine 100 bin Filistinli, tekrar yerlerinden edilerek yollara düştü. Hamas lideri İsmail Heniyye, ateşkes önerilerinin Katar ve Mısır tarafından kabul edildiğini açıklarken, İsrail Refah’a kara saldırısı başlatarak Mısır sınır kapısını ele geçirdi.

Refah’ın doğusundaki kara saldırılarının devam ettiği sırada, Filistinliler, İsrail’in saldırılarını daha da genişleteceği endişesini taşıyor. Tel Aviv yönetimi, Refah’a yapılan saldırının genişletilmesi durumunda, 1,5 milyon Filistinlinin sığınabileceği uygun bir alan bulunmadığını belirtiyor. Mevasi bölgesi ve Han Yunus gibi yerlere göç etmeleri istenen Filistinlilerin gidecekleri yerlerin altyapıları ise İsrail saldırıları nedeniyle büyük zarar görmüş durumda.

Refah’ta yaşayan Filistinliler için mülteci birlikleri tarafından hazırlanan geçici barınma alanları bulunmadığı için, 1,5 milyon insanın gidecek yeri olmaması büyük bir endişe kaynağı. İsrail’in saldırıları nedeniyle harabeye dönen bölgelerde yaşayan Filistinliler, geleceğe dair belirsizlik ve korku içinde bekliyor. Bu durum, bölgedeki insani krizi derinleştirerek, uluslararası toplumun müdahalesini bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Refah’ta başlattığı kara saldırısı endişe yaratıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!