G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Türkiye ve Mısır Arasındaki İlişkiler Yeniden Canlandı: Erdoğan ile Sisi Görüşmesinin Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin yeniden geliştiği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’ın başkenti Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin detaylar, iki liderin bölgesel meselelerin yanı sıra ikili ilişkilerin yanı sıra Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantılarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Ortak Bildiriyi imzalaması da dahil olmak üzere medya kuruluşları tarafından yakından takip edildi.

Uluslararası medya kuruluşları, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin yeni bir sayfa açtığını ve ilişkilerde yeni bir dönemi işaret ettiğini belirttiler. Ayrıca, iki liderin, ikili ticarette yılda 15 milyar dolar hedefine ulaşma konusunda anlaşmaya vardığı ve Orta Doğu’da iş birliği yapma gerekliliğinin altını çizdiklerini ifade ettiler.

Bazı medya kuruluşları, Erdoğan’ın “tarihi Kahire ziyaretiyle Mısır ile ilişkileri yeniden kurduğunu” aktardılar. Görüşme sırasında Gazze, enerji meseleleri ve bölgesel çatışmaların ele alındığı ve Türkiye ile Mısır’ın ekonomi ve güvenlik konularında birlikte çalışma sözü verdikleri belirtildi.

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin, yıllar süren gerginliklerin ardından yeniden geliştiği Al Jazeera tarafından vurgulandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın tesisi için Mısır ile her düzeyde müzakereleri hızlandırmaya kararlı olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Mısır ziyaretini “tarihi” olarak nitelendiren Kathimerini, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkeye ilk ziyaretini 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Ayrıca, iki ülkenin enerji ve savunma iş birliğini değerlendirdiği, kısa vadede 15 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmayı amaçladığı ve Gazze’nin yeniden inşası için Mısır’la işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti. Bu görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden gözden geçirildiği ve olumlu bir adım atıldığı bir dönemi temsil etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye ve Mısır Arasındaki İlişkiler Yeniden Canlandı: Erdoğan ile Sisi Görüşmesinin Detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!