G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,99
CNY4,86
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,94
GR. ALTIN2.895,01
BTC2.157.928,22

İsrail ordusu Gazze’ye saldırmaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürmektedir. İsrail ordusu, Gazze’de soykırım yapmaktadır ve binlerce masumu öldürmüştür. Son olarak Refah’a giren askerlerin, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah’ın doğusunda kara saldırıları söz konusudur. Açıklamada, son 24 saatte Gazze’de savaş uçakları ve silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) 100’den fazla yere hava saldırısı düzenlendiği belirtilmiştir. Bu saldırıların hedeflerinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları olduğu iddia edilmektedir.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 789 Filistinli öldürülmüş, 78 bin 204 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında binlerce ölü bulunmaktadır ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip edilmektedir. Bu durum insan hakları ihlallerine ve insani krize neden olmaktadır.

Gazze’deki durum giderek kötüleşmekte ve uluslararası toplumun müdahalesiyle sonlandırılması gerekmektedir. İsrail ordusu, Filistinli sivilleri hedef alarak insanlık dışı saldırılar yapmaktadır. Bu durumun bir an önce sonlandırılması ve barışçıl bir çözüm bulunması gerekmektedir. Uluslararası toplumun sessiz kalmaması ve bu saldırılara son verilmesi için gerekli adımları atması gerekmektedir.

Gazze’de yaşanan bu saldırılar, sadece Filistin halkını değil tüm dünyayı endişelendirmekte ve insani krize neden olmaktadır. Halkın sığındığı yerlerin bile hedef alındığı ve binlerce masum insanın hayatını kaybettiği bu saldırılar acil müdahale gerektirmektedir. Uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmaması ve gerekli adımları atması gerekmektedir. Gaza’da yaşanan insani krizin sona erdirilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun bir araya gelmesi ve ortak bir çözüm bulması şarttır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail ordusu Gazze’ye saldırmaya devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!