G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,05
CNY4,85
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST10.091,86
Petrol75,06
GR. ALTIN2.890,49
BTC2.173.374,24

Ekonomi Bakanı Giffey’e Saldırı: Demokrasi Tehlikede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berlin Eyaleti Ekonomi Bakanı Franziska Giffey’e fiziksel saldırıda bulunan saldırgan, hastanın baş ve boyun bölgesine sert cisimlerle vurarak yaralanmasına neden oldu. Saldırgan olay yerinden kaçarken, Giffey hastanede tedavi altına alındı. Berlin polisinin açıklamasına göre, olay Rudow semtindeki bir kütüphanede gerçekleşti ve saldırgan hala yakalanamadı. Bu saldırı, Almanya’da siyasetçilere yapılan saldırıların artış gösterdiğini yansıtıyor.

Saldırıyı kınayan Berlin Eyaleti Başbakanı Kai Wegner, Giffey ve diğer siyasetçilere karşı gerçekleştirilen saldırıların demokrasiye zarar verdiğini belirtti. Wegner, şiddet, nefret ve kışkırtıcılığa karşı duracaklarını ve demokrasilerini koruyacaklarını vurguladı. Matthis Ecke’nin 3 Mayıs’ta aşırı sağcı bir saldırgan tarafından ağır şekilde yaralanmasının ardından, Giffey’in saldırıya maruz kalması da ülkedeki siyasi ortamın gerilimini yansıtıyor.

Berlin Eyaleti Ekonomi Bakanı Giffey’e yapılan saldırıyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı. Giffey’in hastanede alınan tedavisinin ardından sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı ancak saldırının etkileri uzun süre devam edebilir. Siyasetçilere karşı şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Berlin polisi, saldırganın yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

Almanya genelinde siyasetçilere yönelik saldırılar artarken, bu saldırılar ülkenin demokratik yapısına zarar veriyor. Hükümet yetkilileri, siyasi görüş farklılıklarına saygı duyulması gerektiğini ve şiddetin her türlüsünün reddedilmesi gerektiğini vurguluyor. Siyaset arenasında diyalog ve uzlaşma temelinde çözümler bulunması gerektiğini belirten yetkililer, siyasi şiddetin toplumun temel değerlerine zarar verdiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekonomi Bakanı Giffey’e Saldırı: Demokrasi Tehlikede!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!