G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Dünyanın Farklı Şehirlerinde Bu Hafta Gerçekleşecek Olan Kültür ve Sanat Etkinlikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta dünyanın dört bir yanında geniş bir yelpazede farklı etkinlikler gerçekleşecek. Bu etkinlikler arasında konserler, sergiler, tiyatro ve performanslar bulunuyor. Etkinliklerden bazıları özel etkinlikler, film festivalleri, özel gösterimler, sergiler, fuarlar ve vizyona girecek filmler olarak sıralanabilir.

Müzik etkinlikleri arasında 30 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Dominik Cumhuriyeti’nin Puerto Plata kentinde gerçekleşecek “The Rock Boat 2024” festivali dikkat çekiyor. Paris’te “The little girl, the hunter and the wolf” müzikali 29 Ocak’ta Bastille Opera Binası’nda sahnelenecek. Aynı tarihte Çekya’da ulusal orkestranın En İyi Klasikler konseri, Prag Belediye Binası’nda yer alacak. Barselona’daki tarihi konser salonu Palau de la Musica Catalana’da Mischa Maisky konseri 30 Ocak’ta, Big Bang Beethoven konseri ise 4 Şubat’ta düzenlenecek. İtalya’nın Milano kentindeki Dal Verme Tiyatrosu’nda 1 Şubat’ta Pietari Inkinen ve Giuseppe Albanese, orkestra ile birlikte müzikal ile seyircilere hitap edecek. Amsterdam’daki Concertgebouw Konser Salonu’nda 1 Şubat ve 3 Şubat’ta ayrı ayrı konserler gerçekleşecek.

Film festivalleri ve özel gösterimler arasında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 30 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında DocPoint Helsinki Belgesel Film Festivali düzenlenecek. Kanada’nın British Columbia eyaletindeki Victoria Film Festivali 2 Şubat’ta başlayacak. Nazım Hikmet’in eserinden sinemaya uyarlanan Bir Aşk Masalı – Ferhat ile Şirin’de özel gösterimi ile filmin dünya çapındaki oyuncuları Moskova’da bir araya gelecek.

Sergiler ve fuarlar arasında 2 Şubat’ta Moskova Yunus Emre Enstitüsü’nde 20 Rus ressamın 30 eserinin yer aldığı Türkiye’den Manzaralar sergisi açılacak. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 1-4 Şubat tarihleri arasında “Art India 2024 Fuarı gerçekleşecek. Hollanda’nın Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde de farklı sanat etkinlikleri ve fuarlar yapılacak. İlki 1974’te yapılan Bologna Sanat Fuarı bu yıl İtalya’da 50. kez düzenlenecek. Fransa’nın Strazburg kentinde 2-4 Şubat tarihlerinde Art3f Strasbourg sanat fuarı yapılacak.

Son olarak, ABD’de vizyona girecek birkaç yabancı film de bulunuyor. Nigel Hartwell ve Manton Harding’in yönettiği The Epidemic filmi 31 Ocak’ta vizyona girecek. Yönetmen koltuğunda Matthew Vaughn’un oturduğu Argylle filminin yanı sıra Nikolaj Arcel imzalı The Promised Land, Giacomo Abbruzzese’nin yönetmenliğindeki Disco Boy ve Laurent Bru, Yannick Moulin ile Benoit Somville’in yönettiği animasyon filmi “Jungle Bunch: Operation Meltdown, 2 Şubat’ta sinemalarda izleyici ile buluşacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın Farklı Şehirlerinde Bu Hafta Gerçekleşecek Olan Kültür ve Sanat Etkinlikleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!