G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.399,96

Bakan Göktaş Aile Politikalarını Açıkladı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı hakkında konuşan Göktaş, belge ve eylem planını 15 Mayıs’ta kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Göktaş, ailenin toplumun her bir bireyinin huzur, mutluluk ve refahını öncelediklerini belirtti. Aile bireylerinin sorun çözme kapasitesini artırmayı, nesiller arası dayanışmayı ve sosyal kalkınmanın devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, ailenin değişen koşullar ve küresel risklere karşı korunması ve güçlendirilmesi amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini aktardı. Aileleri tehdit eden şiddet, zararlı alışkanlık ve eğilimlere karşı tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Göktaş, kurumlar arası iş birliğinin artırılmasının önemine değindi. Ailenin korunması ve güçlendirilmesi konusunda tüm kurumların sorumluluk alması gerektiğini belirten Göktaş, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’nda 5 stratejik hedef, 15 amaç ve 100 faaliyetin yer aldığını açıkladı.

Göktaş, Türkiye için ilk defa hazırlanan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi belgesinin 15 Mayıs’ta Uluslararası Aile Günü’nde açıklanacağını ifade etti. 2024’ün BM Uluslararası Aile Yılı’nın 30. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Göktaş, Aile Haftası’nda ‘Ailemiz İstikbalimiz’ anlayışıyla ailenin farkındalığını artırmaya yönelik faaliyetler planladıklarını belirtti. Ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çatısı altında aile kurumunun güçlendirilmesi için iş birliğinin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. İstanbul’da gerçekleştirilecek TDT 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı’na ev sahipliği yapılacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Göktaş Aile Politikalarını Açıkladı: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!