G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Bakan Yumaklı’dan 2050 yılındaki nüfus açıklamasına yanıt: “Misafir kelimesi çarpıtıldı, turistleri kastettim”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin’de yaptığı bir konuşmada Türkiye’nin 2050 yılında nüfusunun 105 milyon olacağını ve gelecekte misafirler de hesaba katılarak bu rakamın 210 milyona ulaşacağını belirtti. Ancak Bakan’ın bu sözlerinin Türkiye’ye gelecek sığınmacıları kapsadığı iddiaları üzerine Yumaklı’dan gelen açıklamada, sözlerinin çarpıtıldığını belirtti.

Daha sonra Bakan Yumaklı, yaptığı konuşmada kullandığı “misafir” kelimesinin yanlış anlaşıldığını ve aslında turistleri kastettiğini belirten bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuşmasında vatandaşların ve turistlerin gıda ihtiyacını karşıladıklarını ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını açıkladığını ifade etti.

Olayın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada da Bakan’ın sözlerinin sığınmacı olarak yorumlanmasının tamamen manipülasyon olduğu belirtildi. Merkez, Bakan Yumaklı’nın açıklamalarının manipüle edildiğini ve aslında turistleri kastettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Bakanlık yetkilileri ise her yıl ülkeyi ziyaret eden turistlerin gıda ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını ve Bakan Yumaklı’nın açıklamasının ziyaretçi olarak turistleri kastettiğini vurguladı. Açıklamada, “misafir” kelimesinin sığınmacı olarak yorumlanmasının tamamen manipülasyon olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bakan Yumaklı’dan 2050 yılındaki nüfus açıklamasına yanıt: “Misafir kelimesi çarpıtıldı, turistleri kastettim”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!