G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.130.996,81

Mayıs Ayında Enflasyonun Zirve Yapacağı Açıklandı: İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mayıs ayında enflasyonun zirve yapacağını belirterek bu durumun aylık bazda ciddi düşüşlerle sonuçlanacağını, ardından yıllık düşüşlerin de yaşanacağını ifade etti. Yılmaz, enflasyonun 2026 yılında tek haneye düşeceğini belirtti. Kamudaki tasarruf konusuna da değinen Yılmaz, kamunun, özel sektörün ve sivil toplumun elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak gereksiz harcamalardan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Yılmaz, Başkent Kulisi programında gündemi değerlendirirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesini olumlu karşıladığını belirtti. Yerel seçimlerin ardından Türkiye’nin seçimsiz bir döneme girdiğini ve bu dönemin ülke için tarihi bir fırsat olduğunu söyleyen Yılmaz, siyaset alanında rekabetçi işbirliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Yılmaz, siyasetin rekabeti ve işbirliğini dengeleyerek ülkenin geleceği adına ortak menfaatler ve milletin beklentileri doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Enflasyonla mücadele konusunda yapılan çalışmalara da değinen Yılmaz, 3 yıllık perspektifle hazırlanan Orta Vadeli Programın kararlı bir şekilde uygulandığını ve sonuçlarının görüldüğünü belirtti. Yılmaz, enflasyonun yaz aylarında ivme kaybı yaşayacağını ve aylık bazda ciddi düşüşlerin görüleceğini söyledi. Ayrıca, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini ve 2026 yılında tek haneye ulaşılacağını öngördü.

Tasarruf tedbirlerine ilişkin de konuşan Yılmaz, enflasyonla mücadelenin topyekun bir mücadele olduğunu vurgulayarak kamu, özel sektör ve sivil toplumun tasarrufa katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Araç ve bina kullanımında tasarruf çalışmalarının olduğunu ifade eden Yılmaz, bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşılacağını ve en büyük tasarrufun verimlilik olduğunu belirtti. Son olarak, araç ve bina kullanımının azaltılmasının yanı sıra mevcut kaynakların daha verimli kullanılması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mayıs Ayında Enflasyonun Zirve Yapacağı Açıklandı: İşte Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!