G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.130.996,81

İstanbul ile Sivas Arasındaki Yolculuk Artık 7 Saate İniyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul ile Sivas arasındaki otobüs yolculuğu, yeni açılan aktarmasız Yüksek Hızlı Tren Hattı sayesinde 13 saat 50 dakikadan 7 saat 8 dakikaya düştü. İlk sefer sabah 08.40’ta Söğütlüçeşme İstasyonu’ndan kalkan trenle gerçekleşti ve yolcuların ilgisi oldukça yüksekti. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de düzenlenen törende hazır bulundu.

Boyraz, demir yollarının Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, uluslararası yük ve yolcu taşımacılığında Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiğini belirtti. İstanbul seferlerindeki yolcu sayısının artmaya başladığını aktaran Boyraz, toplam 803 yolcuya bilet satıldığını ve ilginin oldukça büyük olduğunu söyledi.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Yalçın, Ankara-Sivas yüksek hızlı treninden bugüne kadar bir milyondan fazla kişinin faydalandığını açıkladı. Yolcuların taleplerini dikkate aldıklarını belirten Yalçın, İstanbul-Sivas arası yolculuğun artık 7 saat 18 dakika sürdüğünü ve Sivas-İstanbul hattının ise 7 saat 8 dakikada tamamlandığını ifade etti.

İstanbul-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı, 483 yolcu kapasiteli setlerle işletilecek. Trenler, İstanbul’dan 08.40’ta hareket edip Sivas’a 15.58’de varacak. Sivas’tan İstanbul’a gidecek trenler ise 13.00’te hareket edip 20.08’de varacak. Trenler, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik gibi duraklarda yolcuları alıp bırakacak.

Boyraz, Türkiye’nin yüksek hızlı tren geçmişine vurgu yaparak, 2009’dan bu yana 85 milyon yolcu taşıdıklarını belirtti. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın açılmasıyla Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 2 saate düştüğünü kaydeden Boyraz, Sivas ve Ankara’dan yüksek hızlı trenle seyahat eden yolcuların İstanbul sefer talebine cevap verdiklerini ve artık Sivas-İstanbul arasında direkt sefer sağlandığını söyledi. Boyraz, Türkiye’nin yüksek hızlı tren sektöründe Avrupa’da 6. ve dünyada 8. sırada olduğunu da hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul ile Sivas Arasındaki Yolculuk Artık 7 Saate İniyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!