G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.058,31

IB Sınav Soruları Sızdırıldı – Türkiye’nin Gözde Liseleri Endişeli! Ne Olacak Şimdi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelinde uygulanan Uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate-IB) programı sınavlarının sorularının sızdırıldığı iddiaları gündemi salladı. Sınav soruları, 700-800 dolara dünya genelindeki öğrencilere satılmaya çalışıldı. Sızdırılan sorular, IB diplomaları veren ve sınavı uygulayan Türkiye’deki liseleri de etkiledi ve öğrenciler ile veliler şimdi ne olacağını bekliyor.

Koç Lisesi, konuyla ilgili IB yetkilileri ile temasa geçerek açıklama talep ettiğini bildirdi. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk ise dünya genelinde yaşanan sızdırılma iddialarının incelendiğini ve resmi açıklamanın IB’den beklediklerini belirtti.

Uluslararası programlar ve yurt dışı lise eğitim danışmanlığı yapan Ovygo Yönetici Partneri Andaç Baran Cezayirlioğlu, sızıntının büyüklüğüne bağlı olarak sınavların yenilenebileceğini ifade etti. Eğer sızıntı çok büyükse ve katılımın yüksek olduğu sınavlarda ise IB Global Centre, sınavların yenilenmesine gidebilir. Bu durumda sınavların ileri bir tarihe ertelenebileceği ve sonuçların üniversitelere iletilmesinin gecikebileceği belirtildi.

Sınav süreci hakkında bilgi veren Cezayirlioğlu, her yıl önceden tahmini notların sunulduğunu ve bu notlar ile gerçekleşen notlar arasındaki farkın kopya durumunu tespit etmek için kullanılabileceğini açıkladı. Bu nedenle sınavların yenilenmesi kararının sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından alınabileceğini ve bu durumun sonuçların gecikmesine neden olabileceği vurgulandı.

Sınav sorularının sızdırılması, öğrencilerin ve velilerin endişelerini artırırken, IB yetkililerinden gelecek açıklamanın süreci nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Öğrencilerin gelecek planlarının da bu durumdan etkilenebileceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
IB Sınav Soruları Sızdırıldı – Türkiye’nin Gözde Liseleri Endişeli! Ne Olacak Şimdi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!