G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

Gizemli ve Korkutucu Uzay Olayları ve İlk Türk Astronotunun Uzay Deneyimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vakanüvis, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun ardından, üzerinde bir gizem ve korku bulunan uzayla ilgili araştırmalara dikkat çekiyor. Uzay, gündüz uçsuz bucaksız mavi gökyüzü ve gece derin karanlığı ile doğası gereği zaten gizemli ve korkutucudur. Birkaç yüzyıl önce başlayan uzay misyonları ile birlikte “uzayda insan” olgusu, anlaşılamayan, hatta korkutucu pek çok gözlemi de beraberinde getirdi. Bu nedenle, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun sona ermesi üzerine, uzayla ilgili yaşanan gizemli ve korkutucu olayları mercek altına almak istiyoruz.

Tüm bunların yanı sıra, uzayda görev yapan astronot ve taikonotların yaptığı bilinmezi açıklamalar ve gözlemler de dikkat çekici. Amerika Birleşik Devletleri’nin ünlü astronotlarından Dr. Story Musgrave’in uzayda iki buçuk metre uzunluğunda beyaz bir yılan gördüğü iddiası ve aynı şekilde tanıklık eden bir diğer astronotun da oldukça parlak bir şey gördüğü açıklaması oldukça şaşırtıcıdır. Ayrıca, ilk Çinli taikonot olan Yang Liwei’nin, uzayda vurulma sesi duydum, ifadesi de oldukça dikkat çekicidir. Ayrıca, NASA’nın Apollo 10 operasyonuna katılan astronotların uzayda “uzay müziğine” ya da “ıslık benzeri bir sese” tanıklık ettiklerini iddia etmeleri hepimizi derinden etkilemektedir.

Astronot Neil Armstrong’un, tarihi Ay yürüyüşü sırasında yaşadığı bir diğer şaşırtıcı olay ise Ay yüzeyinde başka uzay araçları ve varlıklar olduğu yönündeki gözlemleridir. Bu tür gözlemleri ve yaşanan gizemli olayları, metaforik olarak uzayda yüzen hayvan cesetleri, WT 1190F nesnesi ve kara şövalye uydusu gibi gizemli nesnelerin uzayda keşfi de daha farklı bir boyut kazandırmaktadır.

Son olarak, Venüs atmosferinde meyve ilaçlamada kullanılan fosfin izlerinin tespit edilmesi de oldukça şaşırtıcıdır. Zira fosfin, normalde Dünya’da yaşayan organizmalar tarafından üretilen bir gazdır. Uzaya taşınmasının nasıl olduğu ve burada keşfedilmesi, uzayla ilgili şaşırtıcı bulgular arasında yer almaktadır. Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun ardından yaşanan tüm bu gizemli olaylar ve gözlemler, bilim insanlarının ve uzay araştırmacılarının merakını ve ilgisini çekmeye devam ederken, gelecekte uzayla ilgili daha fazla gizemli olayın yaşanabileceğinin de sinyallerini veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gizemli ve Korkutucu Uzay Olayları ve İlk Türk Astronotunun Uzay Deneyimi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!