G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.834,89
BTC2.141.579,88

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Kira Artışlarıyla İlgili Açıklama: Konut Arzı Artırılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için çeşitli önlemler alacaklarını açıkladı. Bakan Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın kira artışlarıyla ilgili yazılı soru önergesine verdiği cevapta, 2018’den 2023’e kadar gerçek kira endeksindeki artışın yüzde 297,42’ye ulaştığını belirtti. Ayrıca, 2023’ün eylül ayından aralık ayına kadar aylık kira artış oranlarının düştüğünü de sözlerine ekledi.

Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemde konut arzını artırarak enflasyonla mücadele etmeyi ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların giderilmesi ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin artırılması için yeni sosyal konut projeleri geliştirileceğini de ifade etti.

Bu önlemlerle, kiralardaki fiyat artışlarının kontrol altında tutulması ve dar gelirli vatandaşların konuta erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bakan Şimşek, konut arzının artırılması, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafi edilmesi ve sosyal konut projeleriyle bu sorunlara çözüm bulmayı planladıklarını vurguladı. Ayrıca, kira artışlarının enflasyonla mücadele kapsamında ele alınacağını ve vatandaşların konut ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik adımlar atacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Kira Artışlarıyla İlgili Açıklama: Konut Arzı Artırılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!