G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,19
CNY4,83
GBP44,72
EURO/USD1,08
BIST9.037,24
Petrol74,70
GR. ALTIN2.978,70
BTC2.325.655,25

Emeklilere destek paketleri devam ediyor: Kuaförde ücretsiz tıraş imkanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak ayında, memur SGK ve Bağ Kur emeklilerine eşit oranda yüzde 49.25 zam yapıldı. Ancak bu zam, zaten düşük aylık alan emekliler için yeterli olmadı. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkmasına rağmen, bu rakam açlık sınırının oldukça altında kaldı. Emekliler, Temmuz’da yapılacak zam ve refah payı eklemesini beklerken, 2024 emekliler yılı kapsamında devreye alınan sosyal yardımlar bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Hükümetten, bayram ikramiyeleri düşük kalan emeklilere ekstra destek paketi uygulaması geldi. Bu destek paketi içinde, maaş dışında geliri ve mülkü olmayan emekliler için elektrik, doğal gaz, su faturaları desteği ve emekli kartları aracılığıyla gıda faturası desteği de bulunmaktadır.

31 Mart Seçimleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer belediye başkan adayları, emeklilere yönelik destek paketleri açıklamışlardı. Kazanan belediye başkanları ise vaatlerini hayata geçirmeye başladı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, emeklilere ücretsiz tıraş desteği sağlayacak olan kuaför salonunu bugün itibariyle hizmete açtı.

Aksaray Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren kuaför salonu, dinlenme evi bahçesinde yer almakta olup, emekli vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet sunmaktadır. Emekliler, bu salona gelerek traş başta olmak üzere tüm kuaför hizmetlerini bedava alabileceklerdir.

Aksaray Belediyesi Berber Salonu, hafta içi her gün sabah 08:00’de açılarak tüm gün boyunca hizmet verecek. Eğer emekli vatandaşlardan gelen talep yoğun olursa, kuaför hizmetleri cumartesi günü de devam edecektir. Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak kentte yaşayan 7’den 70’e herkes için bu hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aksaray Belediyesi daha önce de mobil kuaför hizmetini devreye sokarak evinden çıkamayan emeklilere hizmet sunmuştu. Bu uygulama, sadece emeklilere değil aynı zamanda engellilere ve evlerinden çıkamayan hastalıklı vatandaşlara da kuaförlük hizmeti sunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilere destek paketleri devam ediyor: Kuaförde ücretsiz tıraş imkanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!