G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,09
EURO/USD1,10
BIST8.889,09
Petrol78,16
GR. ALTIN2.930,05
BTC2.107.134,65

TMV, Hong Kong ve Endonezya’da Eğitim İşbirlikleri Kurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Hong Kong Eğitim Üniversitesi ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, UNESCO işbirliğiyle düzenlenen “Eğitimin Geleceği 2024” konulu uluslararası konferansta Türkiye’nin eğitimdeki uluslararası vizyonunu ve Maarif Vakfı’nın rolünü vurguladı. 23-25 Nisan’da gerçekleşen konferansta TMV Başkanı Akgün ve Hong Kong Eğitim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Chi Kin John Lee arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma, Türkçe öğretimi ve Türk kültürünün tanıtımı için Hong Kong’da bir Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin kuruluşunu öngörüyor. Ayrıca, eğitimci değişimi programları ve ortak çalıştaylar düzenlenmesi planlanıyor. Hong Kong Eğitim Üniversitesi ile Türkiye’deki üniversiteler arasında ortak eğitim programları açılması da beklentiler arasında.

Endonezya’da ise TMV, Türk tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisi üzerine çalışmalar yapacak olan “Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi”ni kurdu. Endonezya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Merkez için yapılan işbirliği anlaşması, Asya’da ilk olma özelliğine sahip. Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin kuruluşunu temsil eden imza töreni Cakarta’da gerçekleşti. Merkez, Türk tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisi üzerine yapacağı akademik çalışmalarla iki ülke arasındaki eğitim ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için önemli bir fırsat oluşturacak olan Merkez bünyesinde çeşitli derslerin verilmesi planlanıyor.

TMV, dünya genelinde altı kıtada eğitim faaliyetlerinde bulunuyor ve Asya’nın öncelikli alanlarından biri olarak gösteriliyor. Vakıf Başkanı Akgün, Hong Kong ve Endonezya ile imzalanan anlaşmaların yanı sıra Avusturalya, Pakistan, Afganistan ve Kırgızistan’da okul açtıklarını ve uzak Asya’da farklı işbirlikleriyle eğitim alanındaki ilişkilerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtiyor. Maarif Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin faaliyetleri, Türk tarihi, kültürü, siyaseti ve ekonomisiyle ilgili araştırmalar yaparak Asya Bölgesi’ndeki yüksek lisans ve doktora öğrencilerine önemli bir kaynak oluşturacak. TMV’nin küresel vizyonu ve uluslararası işbirlikleri, eğitim alanında Türkiye’nin uluslararası alandaki rolünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TMV, Hong Kong ve Endonezya’da Eğitim İşbirlikleri Kurdu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!