G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,41
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.919,50
BTC2.105.965,94

Almanya Cumhurbaşkanı Türk Dönerini Kesti: Döner Kebap Ulusal Yemeği Haline Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berlin’deki rezidansında, döner dükkanı işleten üçüncü kuşaktan Arif Keleş ile birlikte döner kesen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Türk misafir işçiler tarafından geliştirilen döner kebabının, artık Almanya’nın ulusal yemeği haline geldiğini belirtti. Steinmeier, “Hiçbir fast food yemeği Almanya’da dönerden daha çok satılmıyor, daha çok yenmiyor, hatta daha çok ihraç edilmiyor.” dedi.

Davete katılanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükelçiler ve milletvekilleri vardı. Konuklar, döner yemeği için uzun kuyruklar oluştururken, Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya ve Türkiye’nin yüzyıllardır birbirlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurguladı. Türk-Alman ilişkilerinin, hem ekonomik hem de insani açıdan önemine değinen Steinmeier, Türk kökenli Alman vatandaşlarının ülkeye olan katkısını da övdü.

Sultan Abdülhamid’in 1880’de Tarabya’daki rezidansı Alman İmparatorluğu’na vermesinin Türk-Alman ilişkilerine olan tarihi katkısına da değinen Steinmeier, Türk-Alman ilişkilerinin günümüzde hala etkisini sürdürdüğünü belirtti. Almanya’nın Türkiye’ye sağladığı desteklerin yanı sıra, Türk kökenli insanların Almanya’da şekillendirdiği toplumsal ve kültürel yapıya da vurgu yaptı. Steinmeier, Türk kökenli insanların sadece misafir işçi olarak değil, Almanya’nın bir parçası olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

Döner kebabın Almanya’nın ulusal yemeği haline geldiğini vurgulayan Steinmeier, Berlin’deki döner dükkanının aynı zamanda Alman Milli Futbol Takımı’nın favori dükkanı olduğunu belirtti. Konuşmasının ardından, Meva döner firması tarafından hazırlanan özel döneri, Arif Keleş ile keserek konuklara ikram etti. Ayrıca, Masumiyet Müzesi’ni ziyaret eden Steinmeier, yazar Orhan Pamuk ile bir süre sohbet etti.

Ancak ziyaret sırasında, Almanya’nın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı tutumu nedeniyle, müzenin karşısındaki antikacı dükkanda Steinmeier’e karşı Filistin ve Türk bayrakları asılarak tepki gösterildi. Müzeden ayrılırken, dükkandan yükselen “Leve Palestina” (Yaşasın Filistin) sloganlarıyla Steinmeier’e ve politikalarına karşı eleştiriler dile getirildi. Steinmeier, yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından müzeden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Cumhurbaşkanı Türk Dönerini Kesti: Döner Kebap Ulusal Yemeği Haline Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!