G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

3.000’i aşkın profesyonel İstanbul Fintech Week’i Takip Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Fintech Week 2024: Finans ve Teknoloji Sektöründen 3.000’den Fazla Profesyonelin Katılımıyla Büyük Başarıya İmza Atıldı

Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği (FINTR) tarafından desteklenen ve KOOP Ventures tarafından beşinci kez düzenlenen İstanbul Fintech Week (IFW’24), 16-17 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul Fişekhane’de gerçekleşti. Bu yılın teması olan “Yakınsama: Web2 ve Web3 Dünyaları Bir Araya Geliyor” ile düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin ilk ve en büyük küresel finans teknolojileri etkinliği olarak 3.000’den fazla uzmanı bir araya getirdi.

Dijital Dönüşümün Ekonomik Etkisi ve İstanbul Fintech Week
Dijital dönüşümün ekonomik parametreleri değiştirdiği günümüz dünyasında, finans sektörüne yönelik dijital uygulamaların önemi giderek artmaktadır. IFW’24, finans ekosisteminin hem Türkiye’deki hem de dünyadaki saygın 110 ismini İstanbul’da ağırlayarak sektördeki dijital dönüşümün önemini vurguladı.

Merkeziyetsizleşme ve Teknolojik Gelişmelerin Tartışıldığı Zirve
Etkinlikte, finansal teknolojiler alanında merkeziyetsizleşme konusu da önemli bir yer tuttu. Kripto paraların geleceği, uzmanlar tarafından tartışılırken, merkeziyetsizleşme ve çoklu kaynaklarla ilerleme gerekliliği vurgulandı. Ayrıca, yapay zeka, dijital para birimleri, Web3 dünyası ve dijital finans sektöründeki kadın varlığının artırılması gibi konular da uzmanlar tarafından ele alındı.

Ödül Töreni ve Fintech Sektörünün Öncüleri
IFW’24 kapsamında düzenlenen ‘Dijital Finansın Öncüleri’ yarışmasında, Türkiye finans sektöründe yenilikçiliği teşvik eden banka ve fintechler ödüllendirildi. Ayrıca, etkinlik katılımcıları için düzenlenen ‘Bilgi Hazinesi Avı’nda, en çok NFT’yi toplayan katılımcıya 2.000 Euro değerinde Bitcoin ödülü verildi.

Sponsorların Etkinliğe Katkısı
IFW’24’e katkı sağlayan sponsorlar arasında Gate.io, BankPozitif, Payfix, Akbank, Definex, Mastercard, Türkiye İş Bankası, BtcTürk, Ftechlabs, Garanti BBVA, Hiperaktif Kredi, KPMG, Paycell, Sipay, Solak & Partners, Yapı Kredi FRWRD, Odeabank, Axis VIP Travel, Bybit, D&R, Endless Fairs, Interpress, Movenpick Otel İstanbul Marmara Sea, Utilify, Venus, Warpiris, Aposto, BloombergHT, Btchaber, Bundle, DAO Wagmi, FintechTime, Hizmetix, Mall Report, Cointelegraph Türkiye, StartupMarket, IMM ve Black Swan gibi önemli isimler yer aldı.

İstanbul Fintech Week’den Sonra ‘Sparkz’ Dönemi
IFW’24’ün ardından, etkinliğin 2025 yılı itibarıyla ‘Sparkz’ adıyla düzenleneceği duyuruldu. Yeni marka altında düzenlenecek etkinlik, finans dünyasını değiştiren yenilikçi fikirleri ve uygulamaları daha geniş bir perspektifte ve küresel ölçekte ele almayı hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3.000’i aşkın profesyonel İstanbul Fintech Week’i Takip Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!