G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,93
CNY4,87
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.174,58
Petrol75,81
GR. ALTIN2.915,67
BTC2.102.621,17

Yağışlarla birlikte sıcaklıklar düşecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonu yağışla birlikte 4-5 derece azalması bekleniyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının devam etmesi tahmin ediliyor. Yarın, yurdun iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Akdeniz’in batısı, Ege Bölgesi ve Marmara’da yer yer kuvvetli yağışlar düşebilir. Ayrıca iç kesimlerde toz taşınımı hadisesi yaşanabilir.

Pazar günü ise Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Marmara’nın kuzeybatısı ve güneydoğusu, Kıyı Ege ile Orta ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor. Ankara’da 20, İstanbul’da 18, İzmir’de 21, Antalya’da 22, Adana ve Diyarbakır’da 26, Erzurum’da ise 17 derece civarında sıcaklıklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 45 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların beklendiği iller arasında Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ ve Yalova yer alıyor. Ayrıca Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya, Muğla gibi illerde kuvvetli yağış ve fırtına, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce illerinde kuvvetli rüzgar etkili olacak.

Türkiye genelinde 5 günlük hava durumu tahmini: Hafta sonunda yüksek sıcaklık değerlerinde düşüş yaşanacak ve yağışlı havanın etkisi artacak. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz’in batısı, Ege Bölgesi, Marmara, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Kıyı Ege, Orta ve Batı Karadeniz bölgelerinde yağışlı bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yağışlarla birlikte sıcaklıklar düşecek!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!