G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

2 Yılı Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Evlilik Kredisi Fırsatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Gençlik Fonu, gençlere faizsiz evlilik kredisi imkanı sunacak. 150 bin liralık kredi, 48 ay vadeli olarak verilecek ve geri ödemeleri 2 yıl sonra başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuru şartlarının detaylarını açıkladı. Başvurular 15 Şubat tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın internet sitesinden alınmaya başlayacak. Program, ilk olarak depremin olumsuz etkilediği bölgelerdeki gençleri hedef alacak. Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki gençlerin başvuruları öncelikle kabul edilecek.

Program, gençlerin evlilik hayallerine ve farklı projelerine destek olmayı hedefliyor. Evlilik hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak. Ayrıca, gençler projelerini hayata geçirebilecekler. Programa başvuru onayı alan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği verilecek. Başvuru şartları arasında yaş kriteri bulunuyor. Gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmaları gerekiyor.

Program için çiftlerin gelir toplamı da belirli bir kriter dahilinde olacak. Gençlerin, programdan yararlanabilmeleri için çift gelirinin brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyor. Ayrıca, resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmaları gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, fondan yararlanacak gençlerin evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmalarını taahhüt etmelerini de talep ediyor. Göktaş, programın Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapmayı hedeflediğini belirtti. Program ilerleyen süreçte tüm Türkiye’de uygulanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2 Yılı Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Evlilik Kredisi Fırsatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!