G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

”Van Kahvaltısı”’nı Tüm Dünyaya Tanıtacaklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısı Kültürünü Tüm Dünyaya Tanıtacak.

Elite World Hotels & Resorts, Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden biri olarak Van kahvaltısının tanıtımına katkı sağlayarak kültürel mirasa destek oluyor. “Dünden Bugüne İz Bırakan Lezzetler: Van Kahvaltısı” projesi ile 11 otelinde menülerine coğrafi işaretli ürünleri ekleyen Elite World, yerel üreticilerden temin ederek bölge ekonomisine de destek olmayı hedefliyor.

Proje ile Somut Olmayan Kültür Mirasına Katkı Sağlanacak

Elite World Hotels & Resorts, markanın doğduğu şehir olan Van’ın kültürel mirasına sahip çıkarak “Dünden Bugüne İz Bırakan Lezzetler: Van Kahvaltısı” projesini hayata geçiriyor. Bu proje ile coğrafi işaretli Van kahvaltısı kültürü sınırların ötesine taşınarak somut olmayan kültür mirasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Yaklaşık 50 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Elite World, her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce turisti ağırlayarak Van kahvaltısını otellerindeki menülere ekleyecek.

Yerel Üreticilerden Temin Edilen Ürünlerle Bölge Ekonomisine Destek

Van’ın kültürel ve gastronomik mirasını koruma ve tanıtma amacıyla başlatılan proje, bölge ekonomisine de katkı sağlamayı hedefliyor. Elite World’un 11 otelinde yer alacak Van kahvaltısı menüsünde; otlu peynir, süzme bal, Van kavut tozu Van ceviz reçeli, Van yayık tereyağı, murtağa, Van cacığı, Van çöreği, Siirt tahini ve Mardin pekmezi yer alıyor.

Dünden Bugüne İz Bırakan Lezzetler 

Elite World Hotels &Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Van Kahvaltısı projesi ile yerel lezzetlerimizin izinde bir yolculuk sunuyor, bu yolculuğu bir sonraki durağı olan dünya mutfağına hep birlikte taşımayı ve bu alanda bilinirlik oluşturmayı amaçlıyoruz. Proje ile bölge ekonomisine katkı sağlamayı da hedefliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Amacımız Türk Misafirperverliğini En İyi Şekilde Temsil Etmek

Elite World Hotels & Resorts CEO’su Orkun Petekçi, “Türk misafirverperliğini en iyi şekilde temsil eden iş anlayışımızla turizmin sadece ‘misafirleri ağırlamak’ değil, onları kültürümüzle de en iyi şekilde tanıştırmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu vizyondan hareketle başlattığımız Van kahvaltısı projesiyle, ülkemize gelen ve otellerimizde konaklayan tüm misafirlerimizi bu kültürel değerimizle tanıştırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Coğrafi İşaretli Ürünlerden Oluşan Bir Lezzet Menüsü

Elite World Hotels & Resorts Mutfaklar Koordinatörü Mehmet Uzunöz ise “ Tamamı coğrafi işaretli ürünlerden oluşan Van kahvaltısı menüsünde sunulan lezzetleri yerel üreticilerimizden temin ediyoruz. Böylece hem misafirlerimizin orijinal lezzetleri tatmalarını sağlarken hem de yerel üreticilerimize destek oluyoruz” diye konuştu.

Van kahvaltısının tanınırlığının artırılması için yerel kurumlar tarafından da bir süredir çalışmalar yapılıyor.  2020 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin girişimleriyle “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi” alınmış,  ve resmi olarak tanınmıştı. Ayrıca Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van kahvaltısının küresel bilinirliğini artırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla her yıl haziran ayının ilk pazar gününün UNESCO tarafından “Dünya Kahvaltı Günü” ilan edilmesi için girişimde bulunmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
”Van Kahvaltısı”’nı Tüm Dünyaya Tanıtacaklar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!