G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Sosyal Medya Platformu X’e Bant Daraltma Cezası Geliyor! Türkiye’de Hala Temsilci Atamayan Platformun Kritik Durumu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılında Türkiye’de yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesi kapsamında, Twitter, YouTube, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi platformlara Türkiye’de bir temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. Ancak bazı platformlar, bu yükümlülüğü yerine getirmediği için cezalarla karşı karşıya kalmıştır. Bu cezalardan biri de 10 milyon TL olan idari para cezasıdır. Daha sonra ceza miktarı 30 milyon TL’ye yükseltilmiş ve birçok platform bu cezaları ödemek zorunda kalmıştır.

Ancak, temsilci atamayan ve cezalarını ödemeyen sosyal medya platformlarından biri olan X, Türkiye’de bant daraltma cezası ile karşı karşıya kalmıştır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), X’in yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda bant daraltma cezası uygulayacağını duyurmuştur. Bu durumda, X’in bant genişliği %90 daraltılarak siteye erişim neredeyse imkansız hale gelecektir.

X’in ödemediği idari para cezalarının yanı sıra, diğer yasal yükümlülüklerini de yerine getirmediği ortaya çıkmıştır. Türkiye’de vergi mükellefi olan gerçek veya tüzel kişilerin X üzerinde reklam vermesi yasaklanmış olmasına rağmen, X hala Türkiye’de bir temsilci atamamıştır. BTK’nın aldığı karar doğrultusunda, X’in bant genişliği kısıtlanarak kullanıcıların siteye erişim hızı düşürülecektir.

Bant genişliği, bir web sitesine giriş yapan ziyaretçilerin indirdikleri veri miktarını ve veri transfer hızını ifade eder. Bir web sitesinin bant genişliği ne kadar fazla olursa, siteye aynı anda giren ziyaretçi sayısı da o kadar fazla olabilir. Ancak, bant genişliği limiti aşıldığında, web sitesine erişim kesilebilir ve kullanıcı deneyiminde düşüş yaşanabilir.

Bant genişliği kısıtlandığında, web sitesine yapılan veri transfer hızı azalır ve ziyaretçiler siteye daha yavaş bir şekilde erişir. Bu da kullanıcıların sitede gezinme ve içeriklere erişme sürelerini uzatabilir. Hosting paketlerinde sundukları bant genişliği limitleri kullanıcıların site performansı üzerinde doğrudan etkilidir. Bu nedenle, bant genişliği sınırlamaları web siteleri üzerinde önemli bir faktördür ve sitelerin erişilebilirliğini etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Platformu X’e Bant Daraltma Cezası Geliyor! Türkiye’de Hala Temsilci Atamayan Platformun Kritik Durumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!