G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,88
GBP45,79
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,83
GR. ALTIN2.895,42
BTC2.177.493,53

Malatya Doğanşehir’de 8 kilometre derinlikte deprem! PANİK ANLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yerin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki deprem, dün saat 01.15 sularında şehirde kısa süreli bir panik yarattı. AFAD, depremi Twitter hesabından duyurarak vatandaşları bilgilendirdi. Depremin detayları ise şu şekilde; depremin büyüklüğü 3.5 (Mw) olarak belirlendi ve yer, Doğanşehir (Malatya) olarak kaydedildi. Depremin tarihi 16 Nisan 2024 olarak rapor edilirken, meydana geliş saati ise 01:15:48 TSİ olarak belirtildi. Depremin enlem ve boylam bilgileri sırasıyla 38.13833 N ve 37.87333 E olarak paylaşılırken, depremin derinliği ise 8.17 kilometre olarak ölçüldü.

AFAD ve diğer ilgili kurumlar, deprem sonrasında herhangi bir can veya mal kaybı olmadığını duyurdu. Malatya Valiliği ise depremin olumsuz bir etkisi olmadığını ve vatandaşların huzur içinde olduklarını belirtti. Depremin ardından ise ekipler, bölgede gerekli kontrolleri yaparak herhangi bir hasarın olup olmadığını değerlendirecekler.

Doğanşehir’de yaşayan vatandaşlar ise depremin şiddetli olmamasından dolayı rahat bir nefes aldı. Depremin etkisiyle evlerinde herhangi bir hasar oluşmadığını belirten vatandaşlar, tedirginliklerini sosyal medya üzerinden paylaştılar. Yetkililer ise gerekli tedbirlerin alındığını ve herhangi bir riskin söz konusu olmadığını dile getirdiler.

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde meydana gelen bu deprem, bölgenin coğrafi yapısı göz önüne alındığında sık sık yaşanan doğal afetler arasında yer alıyor. AFAD ve diğer ilgili kurumlar ise vatandaşları sürekli olarak deprem konusunda bilinçlendirerek gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Oluşabilecek herhangi bir afete karşı hazırlıklı olmak ve bilinçli hareket etmek, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya Doğanşehir’de 8 kilometre derinlikte deprem! PANİK ANLARI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!