G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,19
CNY4,87
GBP45,90
EURO/USD1,12
BIST9.665,78
Petrol71,86
GR. ALTIN2.902,19
BTC2.175.016,65

Antalya’da Tünektepe Teleferik Faciası: 8 Kişiden 1’i Hayatını Kaybetti, 7 Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde 12 Nisan Cuma günü saat 17.28’de meydana gelen trajik olayda, direklerden birisinin devrilmesi sonucu kabinde bulunan 8 kişi kayalık alana düştü. Kabinin parçalanması neticesinde 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi olay anında yaralandı. Ayrıca 3 kişi de tahliye alanında yaralandı.

Olay sonrasında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş’nin Genel Müdür Vekili B.S., Anet İş Güvenliği Uzmanı M.A., mekanik mühendisi O.E., taşeron bakım şirketinin sahipleri R.T. ve S.T., bakım ve otomasyon amiri S.Y., mekanik bakım sorumluları S.K., K.K., O.K., Ö.E., makine teknisyeni H.A. ve iş güvenliği uzmanı T.Ü.A. gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken, zanlılar emniyette sorgudan geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Olayın ardından Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri hizmete ara verdi. 2017 yılında açılan tesis, 3 binin üzerinde ziyaretçi çekmiş ve Antalya’nın en popüler turistik noktalarından biri haline gelmişti. Geçtiğimiz yaz aylarında 90 bin turistin ziyaret ettiği tesis, Ramazan Bayramı tatili sırasında da binlerce kişiyi ağırlamıştı. Tesis, yapılan bakım çalışmalarının ardından tekrar ziyaretçilere hizmet vermeyi bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Tünektepe Teleferik Faciası: 8 Kişiden 1’i Hayatını Kaybetti, 7 Yaralı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!