G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,14
CNY4,88
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol72,05
GR. ALTIN2.915,07
BTC2.202.679,84

Türkiye Kültür Yolu Festivali: İşte Bu Yılın Programı ve Hedefleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde gerçekleşecek. Festival, Anadolu’nun yedi farklı bölgesinde düzenlenen etkinliklerle Türkiye’nin zengin tarih ve kültür mirasını kutlayacak. Bu yılın ilk durağı Adana’da gerçekleşen festival, 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile başladı ve 13-21 Nisan tarihleri arasında devam edecek.

Adana Müze Kompleksi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalin her yıl katılımcı sayısının arttığını vurgulayarak, 4 yıl önce başlayan kültür yolculuğunun bugün 16 şehirde devam ettiğini belirtti. Ersoy, 2028’de festivali 35 şehre yaymayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan, festivalin amacının her kesimden insanlara sanata erişimi sağlamak olduğunu ve Anadolu şehirlerinin tanıtımına katkıda bulunduğunu dile getirdi.

Festival programı hakkında bilgi veren Ersoy, Adana ile başlayan etkinliklerin Şanlıurfa, Bursa, ve Samsun gibi şehirlerde devam edeceğini belirtti. Festivalin Antalya’da sona ereceğini belirten Bakan Ersoy, Türkiye genelinde binlerce sanatçının katılacağını ve yaklaşık 7 bin etkinlik gerçekleştirileceğini söyledi.

Festival kapsamında dijital etkinliklere de yer verileceğini belirten Bakan Ersoy, Atatürk Kültür Yolu’nda dijital performansların sanatseverlerle buluşturulacağını açıkladı. Her yaştan insanı hedefleyen etkinliklerin düzenleneceğini aktaran Ersoy, uluslararası katılımcı ve kuruluşlara da festivalde daha fazla yer verileceğini vurguladı.

Toplantının ardından basın mensuplarıyla festival hakkında bilgi paylaşımında bulunan Bakan Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sanata ve kültüre katkılarıyla her yıl daha da büyüdüğünü ve uluslararası düzeyde bir marka haline geldiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Kültür Yolu Festivali: İşte Bu Yılın Programı ve Hedefleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!