G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Baykar’dan İsrail’e Jet Yakıtı Satışı İddiasına Sosyal Medyadan Sert Yanıt!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haluk Bayraktar, Baykar tarafından İsrail’e jet yakıtı satıldığı iftiasına sosyal medyadan detaylı cevap verdi. Bu iftiranın kaynağının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya yöneticisi olduğu ortaya çıktı. Ardından böyle bir kişiye destek verilmesi, dhkp-c’li teröristlere güzelleme yapılması yadırganarak, vergilerle finanse edilen bir kamu kurumunun kişisel hesaplara alet edilerek dava açma tehditlerine sosyal medyadan cevap verdi.

Baykar, Türkiye için Milli SİHA’lar geliştirdiklerini ve terörle mücadeleye katkı sunduklarını ifade etti. Devletin iradesi, milli şirketlerin kabiliyeti ve güvenlik güçlerinin fedakarlıklarıyla yurt içinde terörün belinin kırıldığını, ordunun sınır ötesinde başarılı harekatlar gerçekleştirdiğini belirtti. Geliştirdikleri milli ve özgün İHA’ların dünyanın en iyisi olduğunu ifade eden Haluk Bayraktar, Baykar’ın Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketi, savunma sanayi ihracatçısı ve S/İHA ihracatçısı olduğunu vurguladı. Ahlaki değerlerinden ödün vermeden, alın terinin kıymetini bilerek, devletten hiçbir nakit hibe desteği almadan projelerini öz kaynaklarıyla finanse ettiklerini aktardı.

Baykar’ın gelirlerinin büyük bir kısmının ihracattan geldiğini ve bugüne kadar ihracattan elde ettikleri gelirin yüzde 83’ünü oluşturduğunu belirtti. Baykar’ın dünya üzerinde benzeri olmayan bir savunma sanayi kuruluşu olduğunu ifade eden Bayraktar, yurt dışındaki ihracat faaliyetlerinde ABD, İsrail ve Çin firmalarıyla rekabet ederek 34 ülkeye yüksek teknoloji ihracatı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Baykar’ın sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de saygın bir konuma ulaştığını vurguladı.

Haluk Bayraktar, Baykar’ın devletten tek kuruş nakit hibe desteği almadığını ve %100 öz kaynaklarla projelerini finanse ettiklerini açıkladı. Ayrıca Baykar’ın vergi ödemeleri konusunda da detaylar vererek, 2023 yılında Türkiye’ye 12.2 milyar TL doğrudan katkı sağladıklarını ifade etti. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yaptıkları faaliyetlere de değinen Bayraktar, ülkemize ve gençlerimize katkı sağlamak amacıyla vakıflar ve destek programları oluşturduklarını açıkladı.

Son olarak Haluk Bayraktar, Baykar’ın rekabetçi yapısıyla sektöründe önde gelen bir firma haline geldiğini ve Türk savunma sanayinin gelişimine büyük katkı sunduklarını belirtti. Baykar’ın çevresinde oluşturduğu ekosistem ile Türk savunma sanayinin ana aktörlerinden biri haline geldiğini ifade etti. Bayraktar, Baykar’ın Türkiye’nin en yüksek vergi ödeyen firmalarından biri olduğunu ve rekabet etmeden doğrudan devletten sipariş almadıklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar’dan İsrail’e Jet Yakıtı Satışı İddiasına Sosyal Medyadan Sert Yanıt!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!