G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

Dünya Savaş Teknolojileri Sahnesinde Kaan: Türk Savunma Sanayisi Avrupa ve ABD’yi Etkiledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda tanıtılan milli muharip uçağımız olan Kaan, Avrupa ve ABD’li uzmanların dikkatini çekmeyi başardı. Usta gazeteci Ardan Zentürk, Youtube üzerinden yaptığı yayınlarda Türk savunma sanayisinin küresel etkilerine dikkat çekti. Milli muharip uçağımız Kaan’ın ABD, Çin ve Rusya’nın hava savaş teknolojilerinde ciddi bir alternatif oluşturduğunu belirten Zentürk, bu durumun küresel sistemde büyük bir etki yaratacağını söyledi.

Zentürk’e göre, Kaan Ukrayna-Rusya ve Azerbaycan-Ermenistan savaşları sırasında da adından sıkça söz ettiren Türkiye’nin yerli savaş teknolojileri arasında önemli bir yere sahip. Zentürk, Pakistan ve Çin iş birliği ile geliştirilen JF-17 savaş uçağının, Hindistan’ın TEJAS projesine karşılık verdiğini ve Türkiye’nin alternatif olarak daha fazla öne çıkmaya başladığını belirtti.

Özellikle Pakistan için büyük bir sorun olan hava savunma sanayisinin modernizasyonu konusunda Zentürk, Pakistan ve Çin’in iş birliği sayesinde JF-17 adlı çok amaçlı savaş uçağının geliştirildiğini açıkladı. Hindistan’ın Rusya desteği ile geliştirdiği TEJAS projesine karşılık veren bu hamle, Türkiye’nin savunma sanayisi alanında giderek daha fazla ön plana çıktığını gösteriyor.

Zentürk’e göre, Kaan dünya savunma sanayi sistemi için önemli bir alternatif oluşturuyor. Eğer maliyetleri uygun olursa, Azerbaycan, Türk devletleri, Pakistan, Arap dünyası ve Türkiye’ye yakın diğer ülkeler için büyük bir öneme sahip olabilir. Kaan, yavaş yavaş kanatlarını yükseltmeye başlayarak, uluslararası alanda etkisini arttırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünya Savaş Teknolojileri Sahnesinde Kaan: Türk Savunma Sanayisi Avrupa ve ABD’yi Etkiledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!