G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,78
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.921,33
BTC2.245.146,87

Ayvalık Açıklarında Yakalanan 39 Düzensiz Göçmenin Dramı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ayvalık açıklarında bir lastik botun bulunduğu bilgisini aldıktan sonra bölgeye Sahil Güvenlik Botu “KB-115” gönderdi. Ege Denizi’nde lastik bota ulaşan ekipler, içerisinde 17’si çocuk olmak üzere toplam 39 düzensiz göçmeni yakaladı. Yakalanan düzensiz göçmenler, Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildikten sonra insani yardım yapıldıktan sonra İl Göç İdaresine gönderildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, dün gece Ayvalık açıklarında bir lastik botun denizde sürüklendiği ihbarını aldı. Bunun üzerine Komutanlık, bölgeye hemen Sahil Güvenlik Botu “KB-115” ekipleri yönlendirdi. Ekipler, Ege Denizi’nde lastik bota ulaştıklarında, içinde 17’si çocuk olmak üzere toplam 39 düzensiz göçmen olduğunu tespit etti.

Yakalanan düzensiz göçmenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğu belirtildi. Ekipler, göçmenlere ilk müdahalelerini yaptıktan sonra Cunda Adası’ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı’na götürdü. Burada göçmenlere insani yardım yapıldı ve sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından ise göçmenler, İl Göç İdaresine teslim edilmek üzere Sahil Güvenlik ekipleri tarafından götürüldü.

Göçmenlerin ülkelerine dönüş işlemlerinin başlatıldığı belirtildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, son dönemde artan deniz üzerinden kaçak göçmen taşımacılığı faaliyetlerine karşı önlemlerini artırmış durumda. Ege Denizi’nde düzensiz göçmen taşıyan botlara yönelik denetimler sıklaştırılarak, kaçak göçmenlerin yaşamını riske atan organizasyonlara karşı mücadele ediliyor.

Sahil Güvenlik, düzensiz göçmenleri taşıyan ve kaçak yollarla denize açılan botların tespiti ve durdurulması konusunda halkın duyarlı olmasını ve ihbarlarda bulunmasını istedi. Ayrıca, Sahil Güvenlik ekipleri, bu tür faaliyetlere karşı denetimlerini aralıksız sürdüreceğini ve kaçakçılara geçit vermeyeceğini vurguladı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yapılan operasyonların zaman zaman benzer şekilde sürdürüleceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ayvalık Açıklarında Yakalanan 39 Düzensiz Göçmenin Dramı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!