G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

Anket sonuçlarına göre dikkat çekici başlık: “31 Mart Seçimlerinden Sonra Ekonomiyi Kim Çözer? CHP mi, AK Parti mi?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından yapılan ankette, iktidar ve muhalefet partilerinin nasıl hareket edeceği konusunda önemli veriler elde edildi. Bu ankette, “Ekonomi sorununu kim çözer?” sorusuna katılımcıların yüzde 24.3’ü CHP, yüzde 20.2’si ise AK Parti yanıtını verdi. Ayrıca, AK Parti’ye oy veren seçmenin tepki olarak sandığa gitmediği görüşü hakimken, sandığa gitseydim CHP’ye oy verirdim diyenler ise yüzde 27.9 ile ilk sırada yer aldı.

Optimar Araştırma Şirketi, seçimlerin ardından 2-5 Nisan tarihleri ​​arasında 2 bin kişi üzerinde gerçekleştirdiği ankette, vatandaşlara ekonomiyi kim çözer, sandığa neden gitmedikleri, seçim sonuçlarından memnuniyetleri gibi konuları sordu. Ankette, katılımcıların yüzde 60.6’sının Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi olduğunu belirttiği görüldü. Ayrıca, ekonomik sorunları çözebilecek parti olarak katılımcılar arasında farklı görüşler ortaya çıktı.

Seçimlere katılım oranının son yılların en düşük düzeyinde olduğu belirlendi. Ankette, sandığa gitmeyenler arasında en fazla oranın ‘Partime olan tepki’ diyenlerde olduğu tespit edildi. Ayrıca, sandığa gitseydim hangi partiye oy vereceğiniz sorusuna verilen yanıtlar da dikkat çekiciydi.

Seçim sonuçlarından memnun olanların oranı yüzde 53 olarak belirlendi. Memnuniyet oranının yüksek olması, seçim sonuçlarının toplumda farklı duygular uyandırdığını gösterdi. Ankete katılanlara, 31 Mart yerel seçimlerinin verdiği en temel mesaj nedir? sorusu sorulduğunda, yüzde 33.3’lük bir kesimin bu mesajın AK Parti’ye dayandığını düşündüğü belirlendi.

DEM Partisi’nin kazandığı belediyelere kayyum atanıp atanmaması konusunda da vatandaşların görüşleri ölçüldü. Ankete katılanların yüzde 53.7’si atanmamanın doğru olacağını belirtirken, yüzde 46.3’ü ise atanmayı savundu.

Yeniden Refah Partisi’nin, AK Parti’ye tepki oylarını aldığı yönündeki görüşler de ankette yer aldı. Katılımcıların yüzde 73.6’sı, Yeniden Refah Partisi’nin tepki oylarını aldığı düşüncesindeydi.

Son olarak, AK Parti yönetiminde köklü bir değişiklik olması gerektiği şeklindeki soruya ankete katılanların yüzde 84.1’i evet yanıtını verirken, yüzde 15.9’u hayır dedi. Kabinede de köklü bir değişiklik olması gerektiği düşüncesine katılanların oranı ise yüzde 75.1 olarak belirlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Anket sonuçlarına göre dikkat çekici başlık: “31 Mart Seçimlerinden Sonra Ekonomiyi Kim Çözer? CHP mi, AK Parti mi?”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!