G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

İsrail’in Soykırımına ‘Şov’ Müsaadesi: Türkiye’ye Engelle, ABD ve Avrupa’ya İzin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail rejiminin Gazze’de başlattığı soykırım, 6. ayında devam ederken öldürülen Filistinlilerin sayısı 35 bine yaklaşmış durumda. İsrail, binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olmanın yanı sıra Filistinlileri açlık ve susuzluğa mahkum etmeye çalışıyor. Bu durum karşısında Siyonist rejim, emperyalist ülkelerin gösterilerine olanak tanırken, Gazze’ye gerçekten yardım eden ülkelerin çabalarını engelliyor.

Aylardır Gazze’de yaşanan insanlık dramını bir şekilde gizlemeye çalışan İsrail yönetimi, dünya kamuoyunun tepkisini hafifletmek için göstermelik yardımlara izin veriyor. Bu yardımların bir kısmı da ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yapılan havadan yardım şovlarıyla gerçekleşiyor. 2 Mart itibariyle başlayan bu yardımlar, Amerika, Ürdün, Fransa, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerin katılımıyla gerçekleşiyor. Bu gösteriler, uluslararası medya tarafından Avrupa’nın ‘iyi niyet’ göstergesi olarak lanse ediliyor.

Gazze’ye yardım etmek için en çok çaba gösteren Türkiye, İsrail’in engeline takılıyor. Gazze’ye en fazla yardım yapan ülkeler arasında ikinci sırada yer alan Türkiye’nin, havadan yardım talebi İsrail tarafından kabul edilmiyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açıklamasına göre Türkiye’nin kendi kargo uçaklarıyla yapmayı planladığı yardım, İsrail tarafından engelleniyor. Bu durum, İsrail’in çifte standart uyguladığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

ABD, İngiltere, Fransa ve Belçika gibi ülkelerin Gazze’ye havadan yardım atarak dünyayla paylaştığı görüntüler, İsrail’in şova müsaade ettiğini gözler önüne seriyor. Ancak Türkiye gibi gerçekten yardım etmeye çalışan ülkelerin talepleri reddediliyor. Bu durum, İsrail’in Gazze için yaptığı engellemeleri bir kez daha açığa çıkarıyor. Türkiye’nin, İsrail’in ‘şova müsaade, yardıma engel’ politikasına karşı aldığı yeni tedbirler, bu konudaki tutumunu netleştiriyor. Sonuç olarak, işgal altındaki Gazze’ye yardım eli uzatmaya çalışan ülkelerin karşısında İsrail’in çıkarları ve siyasi oyunları öne çıkıyor. Bu durum, Filistin halkının yaşadığı insani dramın bir kez daha gözler önüne serilmesine neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Soykırımına ‘Şov’ Müsaadesi: Türkiye’ye Engelle, ABD ve Avrupa’ya İzin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!