G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hatay Seçimleri İptal Olacaktır!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’daki kabristan ziyaretinin ardından gündeme dair soruları yanıtladı. Özel, Hatay’daki yerel seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay seçimlerine ilişkin olarak, Özel yaptığı açıklamada tam bir kanunsuzluk hali olduğunu belirtti. Hazırlanan tam kanunsuzluk dilekçesinin Yüksek Seçim Kurulu’na bizzat ileteceğini belirten Özel, aradaki farkın ölmüş seçmenlerin oy kullanması ve geçersiz oyların gerekçesinin yazılmamış olmasının tam kanunsuzluk olduğunu vurguladı. Rütbeli personelin sandık başkanlığı yapması gibi çeşitli usulsüzlükler hakkında dosyaları inceleyip başvuruyu işleme koymak üzere hazırlandığını söyledi ve Hatay seçimlerinin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Özel, seçim sürecinde büyük çifte standartların uygulandığını ve iktidardan olduğu için yapılan itirazların kabul edildiğini dile getirdi. Ancak CHP’nin itirazlarının reddedilmesine tepki gösteren Özel, sertleşmek istemediklerini ancak sabırlarının taşması durumunda gerekli tepkiyi göstereceklerini belirtti. Tüm başvuruları takip edeceklerini ve gerektiğinde tepkilerini dile getireceklerini ifade etti.

İsrail’e yönelik alınan kararları da değerlendiren Özel, İsrail’le ticaretin Filistin’e ihanet olduğunu belirtti. Türkiye siyasetinin farklı kesimlerinden destek alan Özel, atılan adımların önemli olduğunu ancak İsrail’e ticaretin Filistin’e ihanet anlamına geldiğini vurguladı. Özel, Filistin halkına destek veren herkesle birlikte olduklarını ve İsrail’e yapılan ticaretin doğru olmadığını belirtti.

Özel’in açıklamalarıyla ilgili son olarak, önümüzdeki günlerde yapılacak olan başvuruların takip edileceği, sürecin yakından izleneceği ve gerektiğinde tepki verileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hatay Seçimleri İptal Olacaktır!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!