G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.064,08

İYİ Parti’de İstifalar Devam Ediyor: İl ve Merkez İlçe Başkanları Görevlerinden Ayrıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi Parti’nin beklenen oy oranına ulaşamaması ve Genel Başkan Meral Akşener’in kongrede yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından istifalar devam ediyor. Kastamonu İl Başkanı Faruk Ataşalar ve Merkez İlçe Başkanı Özgür Ergülenoğlu da görevlerinden istifa ettiler. Yapılan yazılı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde parti adayına destek olmayan ve partinin çalışmalarına katkı sunmayan yönetim ve disiplin kurulu üyelerinin, kazanan adayın zafer konvoyuna katıldığı belirtildi ve bu sebeple istifa kararı alındığı açıklandı.

Açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sürecinde yaşanan olumsuz olaylara ve sebeplere dikkat çekilerek, Kastamonu’da benzer sorunlarla karşı karşıya kalındığı vurgulandı. Seçim kampanyası sürecinde rakiplerle mücadelenin zorluğuna rağmen, kendi partisine destek vermeyen, çalışmayan ve hatta oy vermeyen üyeler ve yöneticilerle karşı karşıya kalındığı ifade edildi. Bu durumun teşkilat mensuplarını üzer ve istenmeyen sonuçlara sebep olduğu belirtilerek, görevden istifa ettikleri açıklandı.

İstifa dilekçelerinde, parti üyelerinin kendi adaylarına destek vermemesi, diğer adaylara oy vermeleri ve hatta kazanan adayın zafer konvoyuna katılmalarının kabul edilemez olduğu belirtildi. Ayrıca, sosyal medyada yapılan paylaşımların da bu durumu daha da vahim hale getirdiği ifade edildi. Yapılan tutum ve davranışların teşkilat mensupları olarak partinin başarısızlığında etkili olduğu kabul edilerek, siyasi terbiyenin bir gereği olarak istifa kararı alındığı belirtildi.

İyi Parti Kastamonu teşkilatında yaşanan istifalar, parti içindeki bölünmelere ve sorunlara işaret etmektedir. Seçim sürecinde yaşanan bu tür olumsuzluklar, partinin birliğini ve bütünlüğünü zedeleyerek seçim başarısını olumsuz etkileyebilmektedir. Parti yönetimi, bu tür durumların tekrar yaşanmaması için gerekli adımları atmalı ve teşkilat içindeki birlik ve dayanışmayı güçlendirmelidir. İstişare ve uzlaşma kültürünün ön plana çıkarılması, parti içindeki çekişmelerin önüne geçebilir ve partiye olan güveni artırabilir. Partinin geleceği için bu tarz sorunların çözümü ve birlik beraberlik içinde hareket etmek önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de İstifalar Devam Ediyor: İl ve Merkez İlçe Başkanları Görevlerinden Ayrıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!