G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Türkiye Kültür Yolu Festivali: Portakal Çiçekleri Eşliğinde Unutulmaz Bir Yolculuk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2024’te 13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 şehirde gerçekleşecek. Anadolu’nun yedi bölgesinde, Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğini sergileyecek etkinlikler yer alacak. 

Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı ile Başlangıç 

Festival, 13 Nisan’da Adana’da başlayacak ve 21 Nisan’a kadar sürecek. 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, festivale renk katacak. Konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler Adana’yı dokuz gün boyunca hareketlendirecek. 

Ünlü İsimler Adana’yı Coşturacak 

Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut ve Emircan İğrek gibi ünlü isimler Köfn Merkez Park’ta sahne alacak. Gece Yolcuları, Kafadar ve daha birçok müzisyen Atatürk Parkı’nda performans sergileyecek. 

Sanatın Her Türlüsü Adana’da 

Refik Anadol’un “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” veri heykeli Anıt Müze’de sergilenecek. “Atatürk Kültür Yolunda” adlı yapay zeka eseri Tren Garı’nda ziyaretçilerle buluşacak. “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anadolu Edition” sergisi Milli Mensucat Fabrikası’nda sanatseverleri karşılayacak. Adana Müze Kompleksi, “Matraki: Bir Osmanlı Yıldızı” ve Fulya Alışır’ın “Odyssey / Arayış” sergilerine ev sahipliği yapacak. 

Tiyatro ve Çocuk Etkinlikleri 

Devlet Tiyatroları’nın “Kadınlar, Filler ve Saireler”, “Majestik”, “Radyo-yu Hümayun”, “Yüzleşme” ve “Lobotomobilin Üç Seferi” oyunları Ramazanoğlu Kültür Merkezi ve 01 Burda PGM’de sahnelenecek. Merkez Park’ta, çocuklara yönelik oyun alanları, atölye çalışmaları ve sahne gösterilerinin yer alacağı “Çocuk Köyü” kurulacak. 

Portakal Çiçeği Coşkusuyla Sona Erecek 

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Renkli Karnaval Korteji başta olmak üzere, gelenekselleşen Kortej Kostümleri Yarışması, Su Korteji, Portakallı Lezzetler Yarışması, Portakal Çiçeği Halk Koşusu, Rengarenk Fest, Portakal Çiçeği Satranç Turnuvası, Portakal Çiçeği Kamp Alanı Etkinlikleri, TJK – Portakal Çiçeği Koşusu, TJK Pony Club, Lezzet Etkinlikleri, Adana Hediyelikleri Stant Alanları gibi birçok etkinlik de Adana’da karnavalseverlerle buluşacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Kültür Yolu Festivali: Portakal Çiçekleri Eşliğinde Unutulmaz Bir Yolculuk

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!