G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan: “Enflasyonu Kalıcı Şekilde Düşürecek Sıkı Parasal Koşullar Devam Edecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşullarını sürdüreceklerini belirtti. Karahan, “Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) açıklamasına göre, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Görüşmede bankacılık sektörünün durumu, enflasyon görünümü ve para politikasındaki son dönem gelişmeler ele alındı. TCMB Başkanı Karahan, 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun tesis edileceğini açıkladı.

Piyasa mekanizmasının işlevselliği ve makro finansal istikrara yönelik uygulamaların detaylarına değinen Karahan, dezenflasyona yönelik adımların finansal koşullara, talebe ve fiyatlama davranışlarına yansıyacağını öngördüklerini belirtti. Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceklerini vurgulayan TCMB Başkanı, “Para politikasındaki kararlı duruşumuz, hedeflediğimiz dezenflasyon patikasına başarıyla ulaşmamızı sağlayacaktır.” açıklamasında bulundu.

Bankacılık sektöründe meydana gelen olumlu gelişmelerin yanı sıra enflasyondaki düşüş trendi de dikkat çekiyor. TCMB’nin para politikasındaki kararlı duruşu, enflasyonun kontrol altına alınmasında etkili olmuş gibi görünüyor. Karahan’ın açıklamaları, enflasyonla mücadele konusunda alınan kararların etkili bir şekilde uygulandığını ve dezenflasyonun hedeflenen seviyeye ulaşacağını gösteriyor.

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da yapılan toplantıda enflasyonla mücadele konusunda atılacak adımların önemini vurguladı. Bankacılık sektörünün enflasyonla mücadelede TCMB’nin belirlediği hedeflere destek olmaya devam edeceği belirtildi. TCMB’nin enflasyonu düşürme politikasıyla ekonomide istikrarın sağlanması ve gelecek dönemde daha olumlu bir tablo oluşması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan: “Enflasyonu Kalıcı Şekilde Düşürecek Sıkı Parasal Koşullar Devam Edecek!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!