G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

9 Günlük Bayram Tatili Başladı, Hava Sıcaklıkları Birden Düşüyor! Meteoroloji’den 12 İl İçin Kritik Uyarı Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 günlük bayram tatili başladı ve havanın nasıl olacağı merak konusu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için uyarı yayınladı. Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Van, Batman ve Şırnak için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa gibi bölgelerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Sivas, Tokat, Giresun ve Rize çevrelerinde kar yağışı olabilir.

Eskişehir’de ise öğle saatlerinden sonra yer yer hafif sağanak yağış bekleniyor. Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde hava sıcaklığı 22 derece olacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden saatte 30 ila 50 kilometre hıza ulaşabileceği tahmin ediliyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 9 günlük bayram tatili boyunca hava sıcaklıklarının ortalama seviyelerde seyredeceğini belirtti. İstanbul’da hava 18 derece, Antalya’da 21 derece ve İzmir’de 22 derece olacak. Prof. Dr. Şen, tatilcilerin yaz havasına aldanmaması gerektiğini, çünkü genel olarak hava serin olacağını ve akşamları üşütebileceğini söyledi.

Hava sıcaklığı batı ve güneydoğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğudan hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Ağrı, Hakkari gibi illerde kuvvetli yağışlar olacağını ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. Ayrıca, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu belirtildi.

Akdeniz’de fırtına beklenirken, Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar etkili olacak. Batı ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Bölgelerdeki dalga yükseklikleri de dikkate alınarak denizciler uyarıldı. Herkesin dikkatli olması ve tedbirli davranması önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
9 Günlük Bayram Tatili Başladı, Hava Sıcaklıkları Birden Düşüyor! Meteoroloji’den 12 İl İçin Kritik Uyarı Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!